Okategoriserade

Är vi perfekta?

Kollar med ett halvt öga på Superstars och så säger Magnus Wieslander den meningen.

Är vi perfekta?

JAG är det definitivt INTE. Jag är nåt så in i bängen operfekt, och det är väl en jävla tur det:)

De som tror att de är det…de är det nog allvarliga fel på, för jag är helt övertygad om att varenda människa är operfekt. Men det är väldigt många som vill låtsats att de är perfekta, och det gärna genom att tala om vad dåliga alla andra är. Att andra inte gör si eller så, eller går dit eller hit eller varför inte säger det eller det.

Jag ser dagligen hur folk är taskiga med andra på sociala medier. Det handlar om allt från rena dödshot, men även de här småtaskiga sakerna, som att säga att den eller den personen är tråkig/ful/fet/mager/tar för mycket plats eller vad det nu kan vara. Eller kanske att man absolut inte gillar AIK för att nån kändis /influencer gör det. Kanske att man väljer bort att äta potatisbullar för att nån man inte gillar gjort reklam för det. Inte lyssnar på nån musik bara för att nån annan gillar den. Ja, men det är på allvar.

De människorna som inte bara kan vara tysta, utan måste kräkas ur sig sina elakheter, de är av den värsta sorten tycker jag. Man får ha åsikter, absolut!! Det är ju bara roligt, men jag börjar mer och mer önska verklighet av det här jag hör ibland – att man ska legitimera sig med bank-id när man kommenterar online. Skulle folk verkligen bete sig lika illa då? Jag tror inte det.

Ni behöver inte ta åt er, för här inne sköter sig alla. ♥ Det kommer nån ibland och tramsar men de gills inte.

Så nej Magnus W, jag är inte heller perfekt:) Och jag strävar inte det minsta lilla efter att vara det heller.

.

Jajamen så är det med det:)

Idag har syrran och jag varit hemma hos mamma och pappa och satt upp shitloads av tavlor. De har några väggar som är sådana där vedervärdiga betongväggar, där inte ens betongkrokarna vill fästa, utan går av:) Men de flesta väggarna är ändå enkla, tack och lov.

Det blev så himla bra och fint. Mamma och pappa har massor av smidesdjur som en av deras kompisar smitt. Han är då konstsmed:) och även min gamla träslöjdslärare. De har myror och nyckelpiga, tvestjärt, mygga osv. Jag borde ju fotat och visat er men det får jag göra en annan gång. Jag har i alla fall skruvat upp tio små myror på väggen, och med små menas i storleken drygt en decimeter långa.

Jag fick med mig en barometer hem, som är fin, och som jag trodde att man bara satte upp på väggen. Men det verkar vara en liten vetenskap runt den, knacka och ställa in osv?

Fattar inte ett dugg:)

Doris var med, och hon sprang runt i hela lägenheten och letade efter pappa. Han var ingenstans ju, och hon blev så förvirrad:) Till sist lade hon sig på hans plats i soffan, och sen i hans säng. Inte fick hon följa med till sjukhuset sen heller, stackarn.

Vi åkte upp till sjukhuset och hälsade på på honom, och han blir piggare och piggare, det är så skönt. Idag hade han varit uppe och gått utan stöd. Det har inte hänt sen i november:)

På väg hem så messade jag barnen och frågade vad de ville äta, och svaret blev potatisbullar. Alltså, jag älskar det:)

Jag har svårt för färdigmat ganska ofta, hamburgare och köttbullar och sånt, men annat är favoriter, som fiskbullar och potatisbullar. Haha. Jag vet, jag är inte konsekvent, men måste man det då?

Potatisbullar från Felix blev det, och sen fikade vi på bullar och Ballerina.

Av absolut ingen anledning annat än att vi ville. Och kanske att bullpåsen var billig på ICA;)

.

Nu sitter jag i fåtöljen och ska jobba lite, har en del utkast som ska in, och sen ska jag skriva. Jag sitter lite fast i den historien jag ska lämna in härnäst, det är så typiskt:)

De tre som jag för ögonblicket har på is, där har jag koll på vad som ska komma, men i denna står det still. Sen kommer det att ändras, så när den är inlämnad och jag kan ta i tu med de andra så har allt försvunnit. Samma sak varje gång;)

Pappa har förövrigt en Jack Reacher-bok liggandes på sängbordet på sjukhuset, tror det är den senaste. Han klagade på att den var trög att läsa, det var inget våld alls och inte ett enda mord ju!!

Och plötsligt så inser jag varifrån jag fått min förkärlek för våld ifrån. Pappa:)

(Min Jack Reacher som jag precis avslutade innehöll massor av mord, och det av det mer morbida slaget, men det vågade jag inte säga till pappa, snacka om att strö salt i såret, hehe.)

Och för att förtydliga, så är både pappa och jag väldigt snälla och icke-mordiska. Ingen av oss har dödat någon. Än;)

.

Patricia satt i kökssoffan när Stumpan högljutt krävde att att bli klappad. Hon hatar att sitta i knät eller att bli buren, men älskar gos. Sätter man sig på golvet med henne så kan man bli sittande hur länge som helst. Nu hämtade Patricia borsten, fällkammen, och sen kammade hon bort en halv katt. Jäklar vad de börjar håra nu!

Men jag förstår, i morse när jag öppnade för att släppa ut nån av katterna så luktade det vår ute:)

Dagarna bli ljusare och även om det är rätt skruttigt väder så går det åt rätt håll hela tiden. Underbart!

Underbara är även djuren, den här bilden är gammal, men de ligger fortfarande gärna så här.

katter

.

I morgon då, det är skola igen. Jag ska skriva massor, och sen fixa fransarna. Sist så fick jag något helt nytt, som jag glömt vad det hette, men lite kortare fransar. De ska sitta bättre och vara skonsamma. De har suttit så himla himla bra:)

Dau ligger alltid i framkant, är suverän på att hålla sig uppdaterad, och sen är hon otroligt skicklig. Man måste ju ha ett visst handlag för att greja med pyttesmå fransar:)

Jag älskar att få bli ompysslad av henne ♥

I morgon funderar jag på att se om nån vill fika/luncha efteråt, för jag har liksom lust att göra något mer utanför mitt hems fyra väggar:)

Och sen kanske jag ska låta bli att träna, men det har jag inte bestämt än. Vi får se:)

Nu ska jag påbörja det jag ska:) Vi hörs i morgon!

Natti natti

Kommentarer

  1. Therese

    Jag är perfekt i mitt liv! Jag är bäst på vissa saker! (Men för det mesta är jag nog ganska medelmåttig.)
    Jag är tex den perfekta mamman för mina barn det är jag bäst på! Ha det fint alla

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag är absolut ingen perfekt mamma🙈🙈långt ifrån . Men jag är den bästa mamman för mina kids:):)

  2. Agneta

    Om du läser Mirkas blogg,läs aldrig kommentarer.Det får mig att rysa i hela kroppen hur elaka och missunsamma kvinnor kan vara.Inte bara på hennes blogg. Välj era vänner med omsorg för fy fan för dessa genomruttna hyenor.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag brukar undvika det, för nu är det ett helt gäng knepiga människor där. Läser sällan kommentarer(utom era!) för där visar folk verkligen upp sin sämsta sida. Gällande vett&etikett men även grammatiskt, IQ,EQ, och bara sunt förnuft. Det är verkligen hemskt att se hur elaka folk kan vara och kalla det något annat. Eller säga att man som offentlig person får lov att tåla det… tja.. eller nä. Man kan alltid vara snäll. Det är inte en mänsklig rättighet att få säga precis vad man tycker om en annan människa. Jag är väldigt tacksam över att ni här inne är till nästan 100% trevliga 🙂

  3. samps

    alltså måste bara få fråga nu när du ändå tog upp det, du skrev ju i nåt tidigare inlägg att du aldrig skriver synopsis (vilket jag tror är ”planeringar/uppdelningar på vad, hur, när” osv i handlingen) utan du låter saker ”bara ske”. du skriver ju mycket action och ”saker som händer” jämt, hur får du det att hålla sig flytande i dina texter liksom? händer att jag skriver (ner) en del av ”idéer jag får upp i huvudet” och det låter ju bra där (borde snarare bli regissör hahah…) men väl i textform blir det inget snyggt, dialoger osv vill sig bara inte och så kör jag fast jämt, så huuuuur hittar man inspirationen/motivationen att ”skriva vidare”? tänker att om du inte planerar handlingen sas så borde det ju behövas en hel del ”spontanitet” (och jo jag vet att ska man skriva ”proffsigt” så ska man ju ha en outline och en hel story typ färdig och sen redigera och kasta massa ”onödig” textmassa osv)? börjar du på det där klassiska ”börja på nåt mitt i storyn så kommer början av sig själv sen”?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag börjar från början och sen skriver jag bara på:) Jag har haft massa ångest över att inte kunna skriva synopsis, för trodde man måste det, men fått höra av lärarna att det gör man som man vill med:)
      Inte alla riktiga författare gör det.
      Däremot så kommer man nog till en punkt när man måste skriva nån slags tidslinje. Jag satt länge med en sån för ett tag sen, vilket sen resulterade i en hel del omflyttande av stycken.
      Jag har inte bara action utan även stycken som leder vidare, även om de är rätt fartfyllda de med.
      Jag gillar ju ord, många ord 🙂 så det är ganska mycket att kill your darlings, jag får stryka massor för att tajta till det. När jag fastnar, så brukar jag försöka komma loss genom att bara skriva, med tanken att jag kan stryka det sen men det blir ofta väldigt bra:)
      Jag gillar dialoger och de är suveräna på att ta handlingen vidare, ett samtal kan ju spåra åt alla möjliga håll:) Jag skriver dialog som jag pratar, eller som jag vill att mina karaktärer ska låta, med talspråk och svordomar 😉
      Men jag har ingen plan utan hittar på allt eftersom och det är så besvärligt mellan varven, för det kan ramla iväg åt håll jag inte alls tänkt. Ibland blir det väldigt mkt strykande 🙈men oftast kommer jag vidare.
      Vet inte om jag svarade något vettigt alls nu? Men så gör kag iaf 🤗

  4. Mrs not Perfect

    Jag är inte perfekt. Kan inte hitta något som är bra hos mig, faktiskt.
    Drog nitlotten i livets lotteri. För mager, alldagligt utseende, naglar som flisar sig, har inga vänner. Å andra sidan har min mamma sagt att hon ville aldrig ha en man, hon ville bara ha barn. Så jag är tillverkad utan kärlek och det känns också nice att veta.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tror du är alldeles perfekt i din operfekthet🤗och om du nu skulle vara tillverkad utan kärlek så var det ändå AV kärlek. Din mamma ville ju ha dig. Ingen annan, utan dig.
      Ett planerat och mycket önskar barn:)
      Som garanterat är bra på mycket, bara du tänker efter 😘

  5. Camilla L

    Å snälla det du hängt upp för din mamma å pappa måste du lägga upp snart på bloggen. Det hade ju varit så kul å se det. Ha en godnatt Carola.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting