Okategoriserade

Micke & Molle!

Tack!!

Jag kanske inte sett den 🙈 för jag minns absolut inget av det ni berättar om den.

Men är det alltså den här hunden som är Chiefen/Tjiefen?

Eller nån helt annan?

Jag ska leta reda på filmen i helgen helt klart!! Jag vet att vi har den på dvd, frågan är bara i vilket skick… mest troligt repig:/

Men kanske Netflix/ ViaPlay eller Sf kids?

.

Igår råkade jag gå förbi lilla toaletten nere. Jag går ytterst sällan på den för jag är ju mest uppe, där vi har två toaletter:) Latmasken gör att man hellre håller sig en minut än går ner för trappan🙈

Men nu stod dörren öppen och det var grusigt vatten i handfatet…?

Öhh har ni stopp i handfatet? Ja. 🤷🏼‍♀️

Men vafan? Säg det då!

Skruva loss och plocka bort en blobb av okänt ursprung, men det är väl en blandning av tvål, tandkräm, hår. Blir så jäkla äckligt. Jag vet att det är ett väldigt litet handfat så det är svårt att spola med något större tryck utan att det skvätter över, men man kan väl för bövelen skölja ner skummet. Jag är tyvärr lite slösig på vatten, för våra avloppsrör från huset ut till gatan är långt och väldigt flackt, det krävs mycket vatten för att det inte ska bli stopp. Därför får kranarna gärna stå och spola mellan varven. Alla rörmokare som varit här ger mig det rådet, och efter översvämningen i källaren så lyder jag.

Så jag är lite tjatig på att spola, gärna med shitloads av Yes och varmt vatten.

Att det sen är jag som får rensa avloppen gör ju såklart att jag gärna förebygger. Nu är det rent och fint:)

.

Idag har jag varit med mamma och fixat nycklar, och sen handlat. Citygross har inga tomma hyllor förutom nån här och var. Jag tänkte på en sak. Har ni bara mat hemma för dagen?

Jag har alltid, och har alltid haft, massor av konserver, olika såser, ibland nio kilo spagetti 😂, plus två tre kartonger makaroner och annan pasta, har råvaror till några middagar i frysen,och gryner, bönor och ris osv. Köper oftast två om det är bra pris och fryser in. Det är värre med färskvarorna, som mjölk, smör, kvarg och ost osv.

Mamma sa idag att flera av hennes vänner blir förvånade över hennes skafferier, och de ser ut som mina. Vem orkar handla var och varannan dag? Eller ja, det gör jag ju🙈men färskvaror. Övrigt köper jag nån gång i veckan, eller när jag springer på bra priser. Jag vill ha så jag kan välja. Mos/ris/potatis eller pasta till maten?

Jag har alltså ett hyfsat förråd i normala fall. Om jag serverar barnen soppa varje dag så räcker det nog en månad, kanske två:) Men utan färskvaror då. Och jag gillar inte soppa men ni fattar. 😂

Jag kan inte bunkra även om jag skulle vilja det. Vi är för många. Min ena veckohandling är som en normal familjs månadshandling. Nu känner jag att det är ett högst märkligt beteende av folk, som köper tjugo liter tvål och handsprit för ett hushåll på två personer. Alla fattar väl att det är viktigt att alla kan tvätta händerna? Inte bara vissa.

Alla borde även fatta att det är viktigt att alla får äta. Tänk på det. Matvarubutikerna kommer vara öppna, men bunkrar folk så kommer det fattas varor.

Den här tjockisen ligger här och jäser❤️

Han är bra på att äta:) Vi som alltid har haft kattmaten framme med obegränsad tillgång, och haft katter som gått och ätit några bitar då och då, har fått ändra lite på det. De får maten påfylld på morgonen och kvällen. Jamar de alldeles för mkt så man ledsnar så får de några bitar:)

Båda är vassa på att fånga fåglar och möss, så de svälter ju inte direkt ihjäl. Tvärtom. Sellman är en typisk kastrerad hanne, ligger och sover och äter och myser, och går ut och går sina rundor. Han vill så gärna följa med på Dorispromenaderna, och när jag bara tar den korta vändan, runt i skogen, så får han följa med. Men ska vi gå långt vill jag inte att han hakar på, för jag vet inte om han fattar att han ska gå hem när hans revir är slut, eller om han går vilse🙈Det tror jag egentligen inte på allvar, men vill heller inte att han går ute på gatorna. Bättre att han inte ens vet vad som finns bortanför reviret:)

Han är en så himla go katt❤️

Jag struntade i träningen, kände att jag behövde ta tag lite i saker hemma, tvätt och lite plock. Jag har tränat fyra gånger den här veckan och kommer gå en långpromenad i kväll, så det är rätt bra ändå:)

.

På söndag ska jag ha en Me&i visning här hemma, är det någon som är sugen på att handla? Jag tror att jag skulle kunna fixa så ni får göra det:) Annars är det ju bara på visningar man kan få erbjudanden osv.

Hojta till Isf. Ni hittar meandi här om ni vill se vad som finns.

Nu ska jag dricka kaffe och läsa plugg :):)

Ha en bra eftermiddag nu!

Tvätta händerna 😅🤗

Kommentarer

  1. Anna

    Vår katt fångar (och äter…) också gärna fåglar. Just nu är det dock inte så bra, då det går salmonella bland fåglar. Kissen ligger därför inne just nu, på övervakning och med dropp… Enligt både veterinären och försäkringsbolaget har det fullkomligt exploderat av salmonella-fall bland katter just nu. Hoppas att era katter slipper!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Usch då! Det var ett tag sen de fick tag i nån så bara hålla tummarna att fåglarna är för kvicka fortsättningsvis också. Krya på din kisse ❤️❤️

  2. Anonym

    Det här gäller det du skrev om din son som har det jobbigt med läsning. När min son var barn hade han väldigt svårt för att lära sig läsa. Vi tragglade hur mycket som helst o det funka ändå inte. Så fick han göra ett syntest hos skolsköterskan, hon sa att han såg lite dåligt, men ingen fara. Men om vi tyckte kunde vi gå till optiker o kolla. Det gjorde vi, den sedvanliga undersökningen. Han fick bla se två lodräta streck, hon frågade, går de ihop eller isär? Isär svarade han. Det visade sig att när han läste hoppade bokstäverna isär o inte ihop som det gör för de flesta. Det blev naturligtvis jätte svårt att få ihop en text när bokstäverna drog i från varandra. Med glasögon korrigerar man det! Han lärde sig läsa flytande, sen tror jag det växte bort. Han har numera inga besvär av det, kunnat ta sin examen på högskola. Det blev långt det här, men jag tänker på det när jag hör om barn som har det jobbigt med läsning. Så ett tips är att gå,till en optiker o verkligen kolla det med de två lodräta strecken som ska GÅ IHOP!

  3. Hthunberg

    Jag tycker jag känner igen det om Chiefen i någon av filmerna som visas på Kalle på julafton.
    Robin Hood filmen eventuelltmen kan vara helt ute och cykla!

  4. Jenny

    Även jag har två katter, det är ett jäkla springande ut och in hela tiden 😂🙄
    De vill gärna vara ute på natten (bor mitt ute i ingenstans) men den ena vägrar stanna ute HELA natten så han väcker mig runt 3-4 på morgonen. Jäkla katt. Han sitter nedanför mitt fönster och skriker. Tur att han är himla söt ☺️

  5. Liiisa

    Om Corona utvecklingen fortsätter i samma takt och man beslutar att stänga skolor och förskolor, så är det nog inte så självklart att matvarubutiker stänger.
    De som jobbar på Ica utsätts för stor risk för smitta, och många har sina barn i skola/förskola och måste stanna hemma om de stänger.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      De kommer vara öppna. På samma vis som sjukhusen kommer vara öppna. Man kan inte stänga matvarubutiker och apotek, det säger sig själv. Det säger även myndigheterna. Men givetvis kanske inte ALLA butiker är öppna som vanligt.

    2. Trött på männskligheten

      Fast att stänga skolor, förskolor osv kommer inte hindra smittan.
      De som smittas just nu är 40-60år…..inte barn och ungdomar. Och tror du på riktigt att friska unga och barn pallar sitta hemma tills sommaren?! För forskare tror detta kommer cirkulera i över två år.. vi kan liksom inte stänga ner hela samhällen för ett virus som just nu påverkar folk som en vanlig influensa.

      Om massor skulle bli så sjuka som dem blev i kina ( som va starkare än vår sträng av viruset). Ja då kunde vi köra karantäner och stänga av hela städer men vi har haft två patienter på intensiven resten mår så pass bra att dem kan va hemma, vilket folk gör med vanliga sjukdomar med.

      Denna hysteri med folk som på riktigt köper 14 kilo mjöl. Kartonger med torr jäst. Köper slut på toa papper, pasta , ris konserver osv är sjukt.

      Ingen i Italien har svultit ihjäl fast det haft karatän, de som varit symtom fria där har fortfarande fått gå och handla

      Folk i kina som suttit i karatän har fått mat leveranser

      Inte en enda människa under denna tid har varit utan mat eller vatten…

      Hör hemma har folk köpt upp alla Alvedon
      Toa papper
      Ipren
      Livsviktiga mediciner som blodtrycks medicins osv är lågt av
      Alla har gått totalt glana och skapar större problem i samhället än vad viruset gör just nu.

      Jag hoppas när detta lugnar sig att folk på riktigt äter upp allt det hamstrat och inte sen slänger…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting