Okategoriserade

En shopshopsöndag :)

Jag är trött:)

Mentalt mer än fysiskt tror jag, eller det är så, för jag har rört mig ytterst lite idag.

Åkte ju till affären för att handla fika och kom hem med sån där fryst smulpaj i påse. Jäklar vad god den var! Inte för att det är svårt eller tar lång tid att göra egen, men ack så enkelt det här var.

Jag vet inte heller vad jag ska säga om att i min Ica så är det fulla hyllor och lugna gatan. Beror det på att vi som bor här är lite mindre hysteriska än tex i andra änden av stan där det är soprent på hyllorna?

Antagligen. 🤷🏼‍♀️.

Såhär : om vi fullt friska människor bunkrar… hur i helvete ska då de mindre bemedlade klara sig? De äldre som kanske inte har bil utan tar sina varor i sin lilla dramaten-vagn, de som lever på existensminimum och inte har råd, de som av olika anledningar måste handla precis det de behöver och inget mer?

Var fan är solidariteten? Det är pinsamt att se! Vad är det ni förväntar er? En zombiapokalyps? Alla blir dödssjuka samtidigt? Ni fattar att det inte funkar så väl?

Om alla bara sitter lugnt ner i den här båten som vi alla sitter i gemensamt så kommer vi rida ut den här stormen.

Glöm JAG och tänk VI, det är så man övervinner faror. Ensam är sällan stark. Erbjud er hjälp, och be om hjälp om ni behöver.

Och tvätta händerna osv.😅🤗👌🏼

.

Det är fasen svårt alltså att försöka utelämna corona😅. Jag försökte!:)

.

Nåväl! Jag hade ett me&i party idag, jag vill bara visa er några av alla fina grejor.

Patricia modellade idag och jag vill ha allt. Men hejdade mig😂

Den här köpte hon, den är gul och blommig, en riktig Patriciaklänning, ur Julia Bergman(?) s kollektion. Den finns i svart med och så rackarns snygg!

Jag har en väldigt likande svart redan annars hade jag slagit till. Istället köpte jag en jeansjacka-look-a-like

Som att ha en tröja på sig:) supermjuk och skön. Och såg ut som en jeansjacka, svart och inte dassig i färgen.

Klänningen är ljuvlig, men jag är så dålig på att använda klänningar, och allra helst mönstrade.

Den här kjolen har jag i svart, nu finns den i korall. Så fin! Jag älskar färgen och det blir en riktig sommarkjol, även om den svarta funkar mer året om. Jag hade den en hel del förra sommaren, och trivdes otroligt bra i den.

Ja, som sagt, jag gillar me&i, och har gjort det sen jag för många år sen fick äran att vara en av deras influencer under en period. Men, idag är jag bara en helt vanlig konsument som gillar kläderna. Att ni fick möjlighet att vara med virtuellt, har inget att göra med något samarbete. Det är för att jag vet att många av er gillar men inte har möjlighet att gå på visning. Precis som man bjuder in sina vänner på Tupperware party eller House of Lola, eller ljusparty. Min ekonomiska vinning är möjligen en extra värdinnegåva.

HADE det varit ett samarbete så hade det stått högst upp. Men idag hade jag alltså bara ett helt vanlig homeparty för mina vänner, och min värdinna bjöd in er med, så ni får de förmåner man annars bara får på just visningar:)

(Det går bra att handla till och med måndagens slut. Se isf mitt förra inlägg för partykod🥳)

Vi brukar ha himla trevligt på de här visningarna, fikar lite, provar kläder, snackar massor, är varandras smakråd, dricker mer kaffe och ja, har trevligt helt enkelt. Janelle och Jack kom och honom såg man inte röken av för barnen tog med sig honom ut:). Han fick gunga och sparka boll tror jag. Mattan i hallen såg ut som en leråker när alla klampade in igen.. där fick jag för att jag precis bytt ut den gamla 😅. Det brukar gå att dammsuga bort så jag hoppas på det:)

Pajen försvann i ett nafs, jag hade köpt två men tyckte det var tillräckligt med en, tänkte att det bara var vi vuxna som skulle gilla den. Det var blåbär och det kan vara lite mindre gott tycker kidsen. Men den tog sopslut.

.

Jag har för tillfället övergett min kära kvarg till frukost och gör nu en overnight -oat. Alltså kall havregrynsgröt som får stå och svälla över natten i kylen. Så toppar man med valfritt, jag gillar hallon eller blåbär, solroskärnor och pumpafrön.

Så gott!

Havregrynsgröt kan jag omöjligen äta, det går bara inte. Den blir slemmig och tapetklistrig🙈. Men om den inte kokas så blir det en helt annan sak. Jag gillar ju havregryn i alla möjliga former bara inte som gröt. Jag googlade ett recept som jag sen modifierat, såklart, det gör jag alltid:)

Jag har inte haft kokos eller mandel i, och Istf bara kanel har jag en superkrydda, finns tre olika vad jag vet, och de innehåller lite olika men typ ingefära kanel kardemumma. Så gott!

Nu ska jag fasta i morgon, det är ju måndag, så jag får låta bli att veva ihop nu ikväll:)

I morgon ska jag träna också, eventuellt dubbla pass, sen skriva! Massor!

Det blir nog bra:)

Hoppas att ni alla hade en bra helg, och kanske fick ni lite sol på näbbarna också, vädret har ju varit riktigt fint:)

Det går mot vår!!

Underbart!

Nu är det sovdags, vi hörs snart igen.

Natti natti

Kommentarer

  1. Camilla

    Citerar Jonas Gardell !!
    Varför hamstrar människor toa papper ? Hade de tänkt tillbringa dagarna med att vara hemma och bajsa ! Eller leka mumie när tristessen slår till 🤔😂😂sjukt är det i alla fall

  2. Norrlandsmamma

    Fast jag hör till de som absolut inte ska ha eländet. Största smittrisken för mig är faktiskt på affären så ja,kommer månadshandla i veckan & byta ut en del färskvaror mot frys/konserver/torkar för att sedan lysa med min frånvaro ett bra tag på affärerna. Nu handlar jag alltid en storhandling i månaden av div skäl & sen blir det fylla på lite smått under de andra veckorna. Undviker vi få eländet sparar vi samhället en massa bara genom slippa hamna på iva 😜. Men fattar fortfarande inte grejen med de som hamstrar toapapper 😆. Vi handlar som sagt var samma saker förutom färska frukter/grönsaker osv som vi gör i vanliga fall. Jag har samma lilla budget oavsett pandemi eller inte pandemi. Vi bara planerar lite bättre (& som jag önskar vi skulle lyckas med varje månad) både med mat & annat som kommer vara påverkat under månader framöver.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Du är ju en riskgrupp, då agerar du helt efter de gällande råden. 👌🏼 Men tack och lov är ju ändå riskgrupperna i minoritet, och den stora massan behöver inte bunkra. Jag hoppas att du/ni inte drabbas 🙏🏻

      1. Norrlandsmamma

        Jo men jag får lika mycket skit för att jag ”hamstrar” ialllafall 😜. Att jag alltid storhandlar räknas inte,inte heller att jag inte har något val då jag är ensam med 2 barn som uppskattar äta 🙄. Men orkar inte bry mig. Jag oroar mig mer för ungarna som med hör till riskgruppen & hur det blir för dem om mamma blir allvarligt sjuk igen än vad alla tyckare tänker .
        Men en del av oss har faktiskt anledning ”hamstra”,var dit jag var på väg.
        Tackar,hoppas alla kommer så lindrig undan som möjligt & under tiden använder vi våran ”isolering” till förbereda saker som ska med i hjälpsändningar till andra länder när det lugnar ner sig lite

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag får samma blickar:) Det är ju ingen som vet att jag handlar till nio personer, men det räcker med att jag själv vet att jag är solidarisk och inte bunkrar:) Det syns ju också om man tittar närmare, jag har inte femtiotvå konserver, arton makaronpaket och fyra balar skithuspapper:) Eller fyrtio flaskor flytande Alvedon eller vad folk nu håller på med. Du kanske kan beställa mat på nätet? För att slippa ut överhuvudtaget 🙂

  3. H

    Min erfarenhet hittills har varit att stora butiker har slut på rätt mycket i perioder nu tills de fyllt på lagren igen (Ica Maxi Gränby, citygross, stora Coop vid Boländerna osv), medan mindre butiker (Ica Rosendal, Ica hörnan, svamptorget osv) har fulla hyllor för det är inte i dessa butiker folk bunkar, utan i de stora med lägre pris.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Snåla jävlar till råga på allt 🙈😂. Jag jag jag, bara JAG har så är allt lugnt…🤢
      Egoismen visar verkligen sitt fula ansikte, i tider när vi borde hjälpas åt…🙄

  4. Karin

    Vissa saker verkar vara slut i varje affär oavsett stadsdel. Sedan verkar det vara mer populärt att hamstra i de större affärerna, kanske för att folk kommer dit med bil? Ica inne i stan hade i princip det mesta.

  5. Jenny

    Håller med dig och blir irriterad på alla som bunkrar. Jobbar i butik i Solna och i lördags var helt hysteriskt… Jag vägrar dras med i den hetsen

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting