Okategoriserade

God dag:)

Ja, god dag på er:)

Här är det lunchdags, och kaffet är precis uppdrucket. Från och med i morgon är det tydligen finito med ensamma dagar hemma, gymnasieskolorna ska stänga. Även högskola och universitet.

Min är på distans, och så även Patricias och det kommer funka som vanligt så länge, men för henne kommer det nog kunna bli en bonus. I och med att de elever som går fysiskt på frisörutbildningen nu kommer behöva läsa på distans så kommer det nog bli en betydligt bättre undervisning. Lika för alla:)

Janelles skola har flyttat hem, och de får sitta och jobba hemma, de sköter ju allt via datorer så det ska ju funka. Hon läser spelutveckling, dataspel osv.

Det blir väl bra det här med. De rekommenderar från min skolas håll att vi avvaktar med att boka biljetter till våra träffar, alternativt kör avbokningsbara. Det har jag aldrig gjort någonsin när det gäller tåg:) Jaja. Even this shall pass.

.

I morgon ska jag följa med mamma och lära mig ett nytt dialyssystem. Det är så mycket jag inte fattar när det gäller vår sjukvård, och det här med hur man sköter hemdialys är ett stort frågetecken. OM jag fattat rätt så har pappa fått de allra svagaste påsarna till att börja med. Varför börjar man inte med de starkaste och rensar ur kroppen och sen går ner på svagare? Hm, säg det. Nu blev det ju katastrofdåligt och nu är det nya påsar, och en av dem, är det tydligen ett annat system till.

Det låter som det är kärnfysik och skitsvårt, men mest troligt är det enklare än det låter:) Inte för mamma och pappa kanske som aldrig någonsin pysslat med sjukvård, men jag har för länge sen förvisso, men ändå, jobbat med diverse olika saker. Dränage och infusioner var svårare förr, idag har man förenklat det så mycket. Det är toppen:)

Det är lika bra att både jag och syrran lär oss dialysen för de där gångerna det kniper. Så det ska jag roa mig med i morgon. Mellan träningspassen:) passar på så länge det går.

Jag har tränat mycket hemma i perioder, och har redskap som ligger och dammar. Det går alldeles utmärkt även om det inte är lika kul. Kommunen har ju dessvärre sabbat skogen där det var perfekt att springa, för jag vägrar att springa på vägar, även om det är grus. Mina knän gillar inte det, men i skogsterräng är det helt ok. Även fotlederna får jobba då:) Nu verkar de ha röjt upp en hel del så man kan komma förbi deras galna nedhuggande, jag får ta den vägen med Doris i dagsljus helt enkelt.

.

Jag är lite orolig över min bil idag. Corrinda har tagit den till jobbet, och som tur är så är hon i ett av de bättre områdena i stan. Annars vete fan.

Jag brukar vara ängslig över att lämna min dator, kanske kameran eller julklappar i bilen, rädd att nån ska knacka rutan och sno det. Men fan vet om inte det här är mer åtråvärt just nu;)

toapapper

Dyrbar last i dessa tider:)

Jag glömde ta in den när jag handlade sist, eller jag hade inga händer över så det fick ligga kvar. Kanske mot bättre vetande. Kan bli en intressant stöldanmälan till polis och försäkringsbolag.

Vad har inträffat? -Min bil har fått rutan inslagen.

Blev något stulet? Om ja, beskriv så noga du kan. – Ja. arton toalettrullar av märket Favorit. Inköpta fredagen den 13 mars. Extra mjuka.

Värde på det stulna? -Cirka 70 kronor.

Ok, din självrisk är tretusen spänn, ha en bra dag;)

Det här är toapapper för max en vecka här hemma. Jag tycker att jag byter rulle var och varannan gång jag själv går in i badrummet, och så har vi två toaletter till. Ibland önskar jag mig en pipeline från Arla med mjölk och yoghurt och ett rullband med toarullar som bara lämpas av i lagom takt, och gärna att de tar med sig de tomma rullarna. De är nämligen livsfarliga att handskas med. Det är helt uppenbart, för de droppas på golvet eller hänger kvar på hållaren tills jag eller Patricia plockar upp dem och slänger:)

.

Nu ska jag skriva klart min inlämning till idag. Snart börjar kidsen droppa in så det är hög tid:)

Hoppas att ni alla har en bra dag, kanske mer sol än vad vi har här, för det är riktigt tråkväder, grått och blåsigt.

Vi hörs snart igen 🙂

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Inger

    Hej Carola!
    Jag sparar alla tomma toarullar och samlar i kassar och lämnar till barnbarnens förskolor. De blir jätteglada. Förskolorna får inte fråga men det går bra om man frågar de 🙂

  2. Siv

    Det är väl ett försvar vi människor har, att ha en ”cool” inställning till något som skrämmer.
    En nyupptäckt sjukdom som tagit 7000 människoliv på så här kort tid varav 18% unga, behöver tas på allvar. FHMs rekommendation om att undvika folksamlingar på mer än 500 pers nämndes på presskonferensen i dag. Det sades att det är upp till var och en att bedöma om det är rimligt eller om man ska ställa in. Det betyder ju naturligtvis att det inte är så att om det är låt säga 50 eller 110 personer är det ofarligt men farligt vid 501.
    I det läge som nu är avstår jag från alla folksamlingar men arbetar och handlar i affär fortsatt. Undviker gym och bibliotek, bussar osv Ingen stor uppoffring. Jag tror (bara min känsla) att detta kommer bli mycket, mycket värre, innan det blir bättre. Har jag fel så är det ju väldigt bra.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tror, eller vet, efter att ha läst på folkhälsomyndigheten övriga myndigheter och vad infektionsläkare och professorer säger , att i princip kommer alla bli smittade. De allra flesta lindrigt. Det tas inte längre några prover så vi kommer inte med säkerhet veta om det var en sketen liten förkylning vi hade eller Corona.
      Det krävs att ett samhälle utvecklar flockimmunitet innan smittspridningen avtar, det krävs runt 60% av befolkningen.
      Hur ska vi veta att vi kommit dit? Ingen aning. Speciellt inte om vi alla sitter i karantän och ugglar. Tyvärr kommer inte en en grön bock att visa sig i pannan när vi blivit immuna. Det enda sättet smittan kan stoppas på är att tillräckligt många blir sjuka, gärna de friska och starka då.
      Om man tillhör en riskgrupp ska man givetvis försöka isolera sig.
      Alla åtgärder handlar ju om att fördröja smittspridningen, inte att få den att avstanna. För det kommer inte funka utan flockimmunitet.
      Så ja, många fler kommer bli smittade, och ekonomin kommer gå åt helvete. Så nog kommer det bli värre allt. Frågan är ju bara om vi gör rätt ? Oavsett vad vi gör.

      1. Linda

        Tyvärr så vet dom ju inte så mycket om flockimmuniteten iheller, blir vi immuna och hur länge varar det i så fall.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting