Okategoriserade

Bada & Grillfest:)

Jag skrev alldeles nyss ett långt inlägg som jag sen lyckades låta bli att spara🥵

Få se om jag kommer ihåg 🙂

Jag hoppar över dagen på stranden, ni får tänka er själva. Tio personer på en filt eller i blöt:)

Fokus på Jack av alla anledningar, både att han springer iväg och för att alla älskar att leka med honom. Alla balla killar på stranden älskade honom också när han med oförställd beundran tittade på när de joxade med bollar:) Jack älskar bollar och att sparka iväg dem.

Hundtricket 2.0, är Barntricket, och kan funka helt klart. Corrinda fick ett antal gånger inleda samtal med coola killar tack vare Jack 😂

Så åkte vi hem. Vägen är en smal slingrig landsväg med inga vägrenar alls. Först hamnade vi efter en moppe. Gick inte att köra om utan att trycka ner den stackarn i diket och det är ju lite oschysst🙈

När jag äntligen kunde köra om så tog det några kilometer tills vi kom ikapp en moppebil. Jag HATAR dem. Vem fan har kommit på att de ska vara i trafiken? De är en trafikfara för sig själva och andra. Så många galna omkörningar, så långa stressade köer som bildas. Näe🥵Jag tycker så här : Anses en sextonåring kapabel att framföra en moppebil i trafik så skulle de lika gärna kunna få köra vanlig bil. Trams!

Det är väl dessutom nån slags moppekort för att få köra en sån? Alltså inte ett fullt körkort? Vad fan gör de då i trafik liksom? Nej bort med dem.

Förbjud tack 🙂

Till sist för att toppa det hela när jag äntligen kunde köra om så hamnade vi bakom en traktor. De är i alla fall säkra för de som sitter i dem😂 till skillnad från den lilla plåtburk som en moppebil är:)

Äntligen hemma!

Att duscha och göra sig festfin i trettio graders värme är … kul? Eller? Har man duschat eller ska man?🥵

Jag hade tänkt ha håret utfällt Istf den vanliga hästsvansen. Grillfesten var med träningsgänget och det är ju kul att visa en annan frisyr ibland:)

Det höll i en hel minut efter att jag fixat det, sen var jag så svettig att håret åkte upp i en knut och fästes där med en klämma:)

Klänningen dissade jag till förmån för en långkjol jag hittade, en några år gammal från H&M. Ett löst linne till. Så lite kläder som möjligt. Patricia och Corrinda hade samma tänk och sen promenerade vi dit. Det tar kanske tjugo minuter och givetvis i full sol. Så varmt! Så fantastiskt jäkla underbart ☀️men ändå jobbigt:)

Vi mötte upp syrran på vägen och gick sista biten tillsammans. Väl framme sen så börjar man ju eftersvettas sådär härligt så det rann längs ryggen. Skönt ändå att det är med folk man svettas ihop med ofta 🙂

Fint också att man kunde hålla vätskebalansen stadig:) Moijito ❤️

Värdfolket hade gjort så fint! Dukat långbord i skuggan på gräsmattan så skorna flög all världens väg direkt:)

Lagat supergod förrätt:

Så gott!!

Grillat ett ton hamburgare och fixat med tillbehör av alla de slag. Det serverades ett jättegott rödvin som jag glömt vad det hette men som passade mycket fint till maten.

Vi byggde våra egna burgare, somliga var mer hungriga än andra:)

Bilden stulen av värdinnan:)

Jag tror vi var fjorton personer, och det var högt i tak( eh… ja, för vi satt under bar himmel va😂) och samtalsämnena avlöste varandra. Det här är Davids förtjänst enades vi om, för det är ju han som är den gemensamma nämnaren. Hans sätt att leda träningspass är vad som gjort att vi alla bokar in oss och att vi lärt känna varandra:) Samlingen av människor är udda, vi har Corrinda som är tjugo, och den äldsta är pensionär, han var inte med igår dock. Det är fastighetsskötare, sopåkare, it-folk, ortopedkirurger(ja i plural) byggisar, kontorsfolk och en salig blandning som kanske inte annars skulle hänga:)

Kul!

Ganska mycket kirurgsnack, det stackars läkarteamet är alldeles för roliga för att det ska gå att undvika. Det är ju så jäkla intressant också. Roligaste är nog att de båda två sytt ihop sina egna sår:)

Det är inte bara Rambo som gör sånt alltså😜

Roligt också att inse att ena läkaren bor i princip granne med syrran, och har bott där i runt femton år eller så. I min gamla klasskamrats hus. För övrigt ett hus jag varit och kikat på när det var till salu flera år innan läkaren köpte det.

Timmarna försvann och vi flyttade in på altanen och fortsatte snacka. En helt makalöst trevlig kväll!🤗

Vid tre gick vi hemåt i den ljusa ljumma sommarnatten. Syrran och jag skiljdes vid Ica och jag traskade på i den svaga uppförsbacken. Alldeles ensam, det är väldigt stilla i mina hoods på nätterna. Möter man nån blir man superförvånad:)

Men det gjorde jag inte. Inte ens Sellman var ute och sprang.

De här nätterna när det är fullkomligt ljust och varmt, de är inte så många. Och det är väl därför de är så himla ljuva.

För flera år sen när vi var ute och kollade på fotboll, då vi träffade våra fotbollskillar för första gången, så var det en sån här sommarnatt. Det blev mörkt-ish en liten stund och sen ljusnade det. Vi satt på OConnors och hade soluppgången rakt framför oss, magiskt. Sådana här tillfällen älskar jag Sverige väldigt mycket 🇸🇪😍

Jag stod en stund och snosade på min jasminbuske, eller om det är en schersmin… skit samma, den doftar helt otroligt, speciellt nattetid, sen fick jag väja för en död näbbmus, ”Välkommen hem matte!!”

En väldigt fin och trevlig dag var till ända❤️

Idag är jag inte alltför pigg:) Inte alltför opigg heller förvisso😜

Kidsen är iväg på olika ställen och jag sitter och läser i skuggan.

Jag hade tänkt fixa lite ute men det är för varmt, det får bli senare. Nu ska jag gå in och fylla på vätska. Man måste tänka på balansen 😂

Jag tror minsann vi hörs lite senare också, och tills dess – ha en fin lördag 🙂

Kommentarer

 1. Marie

  Sådana underbara sommarnätter är de härligt gå hem. Hände ju ibland i ungdomensdagar man missade sitta spårvagnen från stan en och annan gång och fick promenera hem liten nätt promenad på minst 1 timma. Men på somrarna gjorde de inget. Ljust och alldeles stilla ute, dock inte lika kul på vintern mörkt och eländigt. De var sällan vi hade råd med taxi och definitivt inte om man var själv hem så de var bara till att gå. Plus var ju inan mobilen uppfunnits så ringa hem och bli hämtad fanns inte på kartan man klarade sig själv 🙂

 2. E

  Absolut! Men behöver verkligen alla 200 elever på Djursholms gymnasium ha varsin? Ganska många Täby-ungar som har en med så jag som ofta kör i dessa trakter förstår precis! Det är inte kul att hamna bakom någon som kör 40 på en 80-väg! Faktiskt aldrig! Oavsett orsak, men numera är det på vintern 90% moppe-bilar. På sommaren får de dela irritationen med cyklisterna… 🙄

 3. Mumintrollet

  Har du sett programmet ”I en annan del av Köping”? Där är en kille som är så lycklig över sin mopedbil, så i jämnställdhetens namn kan vi väl unna denna och andra speciella kategorier av människor få ha lyckan att äga (nästan) en riktig bil?

  1. familjenannorlunda

   Nej. För det är ju helt galet, för att inte tala om trafikfarligt. Folk runtomkring blir som tokiga av att inte komma om och förbi och tar risker. Och är man kapabel att tillåtas åka runt i en sån borde man som sagt kunna tillåtas en riktig bil, som blir tryggare för alla, inte minst föraren:)
   Jag har sett programmet och killen och ja det är ren lycka, men hur kul är det att förolyckas? Eller ställa till med en olycka? Jag missunnar ingen friheten det säkert innebär men att samsas i den vanliga trafiken är inte bra. Samma med EPA-traktorer 🥵

   1. Marie

    Kan nog hålla med Carola här dessa långsamtgående fordon ute bland oss som får köra fortare är en trafikfara. Vet inte hur många omkörningar jag sett där förare av snabbare fordon tillslut tappar det, jag blir vansinnig när jag hamnar bakom sådana ”hinder” för de är vad dom är. Bättre de satsar på riktigt körkort. Här i Gbg är de inte jättevanligt med EPA traktorer el mopedbilar här är de riktiga mopeder som gäller mer och de kör sällan i trafiken . Och om man av någon anl inte får ta vanligt körkort så anser jag att man har inte i trafiken att göra då finns ju en anl till varför de som bestämmer väljer att visa inte är lämpliga till ta körkort. Sett programmet och hans lycka över sin lilla bil, men vad gör han i trafiken överhuvudtaget om han inte kan ta vanligt körkort de blir ju inte säkrare el mindre stressigt i en mopedbil. Han måste ju rätta sig efter regler/lagar och trafikmiljön som vi alla andra. Så antingen riktigt körkort el inget körkort överhuvudtaget.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing