Okategoriserade

Sent omsider :)

Jag har precis fått tredje dosen covidvaccin.✌🏼 Jag var ju sjuk i … öhh januari? Februari? Kommer inte ihåg men sjuk var jag:) Veckan efter hade jag tid för vaccineringen men sköt på det. Det är ju olika hur det sägs men jag lyssnade på de som sa att man kunde vänta några månader för att på så sätt förlänga skyddet. Genomgången infektion skyddar ju ett tag iaf. Men nu så:)

Jag har aldrig varit så här vaccinerad förr! På inte ens ett år är det tre covid och tre Tbe. Jag tror min vänster överarmsmuskel är immun mot allt och att det är fullt där nu😂 Nej jag skojar, jag vet hur vaccin funkar, det stannar inte lokalt i muskeln.

Doris på mammas balkong, hon ser sur ut 😂men är mer fundersam på allt nytt.

Igår var jag hem till mamma och deklarerade. Jag må vara gammal men att ha ett företag registrerat är ett sätt att krångla till livet 😅 Jag begriper inte ett enda dugg av vad de ska ha för siffror. Jag begriper dock plus eller minus och att det i år blir pengar TILLBAKA. Det tackar jag för. Förra året var det 98 tusen i kvarskatt. Tack för den 😂 Eller om det var året innan kanske? Det hade med lägenheten som var mormors som vi sålde när mamma och pappa köpte lägenhet och sålde huset till syrran att göra. Jag har fått noll kronor i vinst eftersom mitt arv efter mormor numera sitter i syrrans hus. Jag betalade inte heller själv utan det var avräknat pengar från försäljningen till det.

Men visst fan är det hopplöst? Man kan inte ens få sälja en lägenhet med vinst utan att man ska straffas hårt😖Aldrig att man skulle kunna få gå lite plus utan att det ska tas ifrån en direkt. Det gillar jag inte alls. Vilket parti ska jag rösta på då?

För det är väl val i år? Känns som vi hade det nyss men pandemins två år räknas inte på riktigt, eller de är så konstiga att det blir fel i räkneverket;)

Vad ska ni rösta på? Eller ni behöver inte säga 😂

Jag väntar på att syrran ska messa att hon är här, hon hade tid för besiktning samtidigt så vi åkte ihop. Nu har min kvart efter vaccinet gått så jag kan ju iofs gå ut:)

Vi hörs snart! Lite mindre snurrigt då kanske 😂

Håll förresten en tumme att jag inte blir risig efter vaccinet nu ✊🏻✊🏻

Hörs !!

Kommentarer

 1. Lotta

  I min värld så finns det bara ett sätt att rösta på och det är blått! Är moderat, och anser att samhället går ut på att jobba och göra rätt för sig. Självklart så får folk mer än gärna gå hemma och pilla sig i naveln dagarna lång, men då ska dom se till att dom har någon som försörjer dom. Tycker det är för lätt att få bidrag just nu. Och nej, (innan alla hoppar på mig), jag tycker inte alltid att försäkringskassan går rätt, som tvingar folk som är sjuka eller inte kan jobba av andra anledningar, bli utförsäkrade. Men tror att vi alla inser att det finns väldigt många människor som är arbetsföra, men som lider av latmasken, och dom får bidrag. Ser absolut inget fel hos dom som tjänar väldigt mycket, kul för dom. Men man ska inte straffas för att man har lyckats här i livet, och behöva betala mer skatt för att man tjänar mer. Procentsatsen för skatten ska vara lika, oavsett om du tjänar 20 tusen eller 400 tusen i månaden. Vill man tjäna mer, plugga då och se till att du får ett bättre jobb än vad du har idag, om du nu är missnöjd med lönen. Sen om man är undersköterska tex och gnäller på sin lön, du visste redan innan du tog jobbet att det tyvärr är ett lågavlönat yrke. Självklart så ska alla inom vården tjäna mer, men så ser det inte ut idag, och väljer man ett vårdyrke, så väljer man samtidigt en dålig lön. Tänker lite på kommentaren som S skrev till dig kl 08:11, att du trycker ner henne om du röstar på blått…. Och som är ironisk över alla oss som lyckats köpa vårt egna boende. Jag har inga ärvda pengar, det jag har har jag själv slitit ihop. Har det bättre ställt en medelsvensson, men varför ska jag skämmas för det, när jag själv hårt har jobbat ihop mina pengar. Är stolt där jag är idag, men blir sur att jag ska straffas och betala mer i skatt för att jag har pengar. Nånstans oavsett bakgrund, så är man sin egen lyckas smed. Jag kommer inte från någon familj med hög utbildning och massa pengar. Har själv bara 2 årigt gymnasium i ryggen, men har ändå lyckats ta mig dit där jag är idag. Men tur vi lever i en demokrati, så vi alla får rösta på det vi själva vill, oavsett om det är M, SD, MP, S mfl.

 2. S

  Åh det är såååå synd om er som har råd att ens köpa ett boende. Mycket vill ha mer. Rösta du blått och tryck ned mig och min 9 månaders mer i skiten som har en tusenlapp över efter allt är betalt. (Billig hyresrätt och kommer aldrig kunna ge mitt barn ett ”löpt boende”.)

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Vet inte ens vad jag ska svara dig. Det är knappast mitt fel att du har ett ekonomiskt dåligt läge, och är ensam med en bebis? Om du ens för ett ögonblick tror att jag haft en strålande ekonomi någonsin i livet så kan du sluta med det nu.
   För övrigt bryr sig barn inte om var de bor, om det är köpt eller hyrt, så länge de får kärlek och omtänksamhet 🤷🏼‍♀️
   Om jag röstar blått så gör jag det av andra anledningar än att trycka ner dig, så ta gärna av dig offerkoftan. Rött styr nu och du verkar inte ha det så bra nu heller…
   Jag hoppas att du snart kommer på bättre kvist vad gäller ekonomin, för det är verkligen bland det jobbigaste som finns när pengarna inte finns.

 3. Maria

  Vi har ett sparkonto med lite pengar på. Varje januari får vi lite ränta på sparpengar na. Skatt dras på den räntan. Det är helt sjukt 😂

 4. Birgitta S

  Hej! Kan bara instämma som vanlig löntagare tagit lån betalat lån o ränta. Betalat skatt på min inkom det har jag inga problem med. Men boende? De flesta av oss vanliga spekulerar inte i våran bostad.

 5. Ekot

  Det är olika hur man tänker, jag tänker att fastighetsaffärer ska inte beskattas mindre än arbete, så jag tänker ok, inte direkt ett straff. Eller faktiskt bra för dig då den skatten ofta är under den man får betala för inkomst av tjänst, att du valde att ha pengar placerade i ett hus är ju din sak. Men det brukar finnas partier som vill sänka skatt på den typen av inkomst, så får man fundera på vilka frågor som känns viktigast. Avundas inte era arv-snurror, verkar trassliga. Skönt att du får pengar tillbaka i år iaf, det är ju ens egna pengar! Gott att vara klar med vaccin för ett tag!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag ser det inte som du 🙂 Det suger att få kvarskatt på massa hundra tusen för att man säljer ett boende. Som kostat massor av pengar hela tiden man bott där. Kanske är det inte ens görbart att bo kvar när ens partner dör så mitt i sorg ska man dessutom behöva styra med en flytt. Nä jag tycker det är riktigt värdelöst med skatt på skattade pengar, som det ju blir. Man betalar ränta med skattade pengar, hyra med skattade pengar och så vidare och ändå!!! Skatt som fan när man säljer. Inte ok.
   Jag avundas inte heller det här knepiga runt arvet som plötsligt uppstod. Helt sjukt!! Hoppas det går att lösa ✊🏻✊🏻

   1. G C Hemdal

    Håller helt med och inte 👿 begriper sig ”Förvaltaren” Mats Michael SJÖBLOM på det här en mm så jag hamnade i en hyres enrummare inneboende och inte tillgång till en enda krona. Skall ut och titta på sommarstugor Iaf 😀😁🤣 Ingenting tom ⚰ barnbarn. 😮 😱

 6. Mia

  Håller med att det är helt sjukt med all skatt som ska betalas när hus/lägenhet säljs. Ett hus som jag dessutom betalat varje månad med redan skattade pengar. När min pappa gick bort såldes mammas och pappas gemensamma hus. Skattade bort lite drygt 600 000.. ett par år senare gick farmor bort och då såldes hennes lägenhet, 400 000 i skatt. Vi sålde dessutom av hennes fonder hon haft och betalade 300 000 i skatt.. räkna ihop allt så är det rätt saftiga pengar i skatt… är pågång och ska sälja huset vi bor i och kommer göra en rätt bra vinst på det men drar mig för att sälja pga all skatt som sen ska betalas… för ja, det suger verkligen att behöva betala sånna enorma summor för att man gjort hyggliga husaffärer i livet ☺️

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ja det är ren och skär taskighet. En sak om man köper säljer köper säljer med enda tanke att göra vinst, då är det iofs för det första okey tydligen, men då kan man gott beskattas. Tycker att har man bott i ett och samma hus/lgh i över 10-15 års tid så borde skatten nollas. För exakt som du säger så betalar man ju hela tiden med redan skattade pengar😖
   Kunde man slippa skatten kanske man slapp låna så förbannat mkt till nästa boende och ju längre man kommer i livet och alltså även tappar inkomst i form av pension, dödsfall osv, så kanske fattigdom kunde minskas.
   För hur många tvingas inte ifrån sina hus när partnern dör och barn ska ha ut sina arv? För många.
   Fuck jag blir sjukt irriterad och upprörd över sånt här.
   Förstår att du drar dig för att sälja!!! Och så ska det ju inte vara!

   1. Mia

    Precis! Mina föräldrar hade bott i sitt hus i över 30 år och köpte det för ungefär inga pengar alls vilket ju gjorde att när det nu såldes (för inte en enorm summa men ändå bra mycket mer än vad de köpte för) så blev ju vinsten stor och då också skatten saftig. Alternativet att min mamma skulle bo kvar i det stora huset själv var inget att fundera på så det var bara att sälja men att då tvingas betala så mkt i skatt när man inte har något alternativ, nä fan så irriterande.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting