Okategoriserade

Aj:(

Idag har det varit lite halvknasigt väder. Lite sol, lite blåst, lite regn, lite mulet. Samtidigt 🙂

Jag har sovit som en kratta i natt igen, men var ändå lite glad över att fåglarna kvittrade som tokiga från halv fyra eller så, det är mysigt. Jag har messat damen från campingen och berättat att jag upplever mig kränkt.

Näää, det har jag inte, såklart. Kränkt är något jag ytterst sällan blir och det krävs betydligt mer. Jag tycker att folk slänger sig med det ordet alldeles för lätt. Trams. Kränkt är allvarliga saker. Jag var bara ledsen, och sur:) Hon fattade väl kanske inte riktigt, tyckte inte hon hade skällt, men sen kom det att även hennes gubbe säger att hon skäller värre än hon bits…så jo, hon är en sån sort. Jag antar att ingen info någonsin kommer på annat vis, och jag skiter i det. Jag orkar inte. Just nu i alla fall.

Jag har skjutsat Lovelia till tåget, hon ska med basketlaget på en cup i Göteborg. Kommer hem på söndag. Det blir säkert kul:) Här hemma är det fortsatt rassligt, även om Jamies öroninflammation verkar vara på upphällningen. Jag har inte sökt läkare, för sist jag hörde nåt om öif så gjorde de ändå inget. Jag har gett honom Ipren, och nässprej och såklart vitlök på örat. Inget har funkat optimalt men ibland är det så. Hoppas han piggnar på sig mer till i morgon. Han har inte lika ont längre åtminstone. 🙏

Jag har klippt gräset också, första gången för i år. Inte för att jag inte kunnat göra det tidigare men jag har inte haft lust:)

Det är ju skillnaden på att klippa gräs och skotta snö, det ena måste göras, det andra kan skjutas på utan större problem. Men om man inte skottar bort halvmetern snö så kan man ge sig fan på att det töar och sen fryser på. Gräset bara växer lite till:D

Jag har stor tomt. Eller kanske inte överdrivet stor, men den är rejäl. Det tar tid:) Idag klippte jag med foppatofflor på, och förutom att nu vara helt grön under fötterna😬så skavde de också på ett av mina nya ärr. Det ser inte så illa ut här, men det har blivit en liten blåsa, och det röda var värre men har nu gett sig.

Jag tejpar ärren fortfarande. Det skulle göras så länge man orkade, och eftersom de helst inte ska ha sol på sig första året så tänkte jag tejpa till hösten. Att det gör ont utan tejp gör det enkelt:) Vissa skor skaver som fasen på dem, och foppatofflor är helt klart livsfarligt😂 Tejpen hade ramlat av och jag var lat och iddes inte sätta på ny. Dåligt beslut.

Jag ser snustorr ut men det är jag inte. Däremot skitig som en lortgris men även det skyller jag på gräsklipp och foppor:) Jag var nyduschad i morse med rena lena fötter. Jag ska snart sätta dem i badet för sådär kan man inte se ut.

Jag har klippt Doris också. Det här är före:)

Har ingen efterbild 😂😂så den kommer sen. Nu är det ingen vacker klippning för speciellt fram på bröstet är det sjukt hackigt. Men hon blir så jäkla söt när hon är klippt, så liten på nåt vis.

Innan vi klippte så skällde hon på något och jag muttrade lite. Men kollade upp från kaffet för hon lät som att hon hade korn på något. Inne vid min lilla pallkrage…? Hon krafsade i gräset och högg efter något och jag for upp. Vafan nu då? Som jag anade var det en orm. Tacksamt nog såg jag direkt att det var en kopparorm. Ödla? Men ser ut som en orm. En rejäl sak, och Doris skulle ha den. Jag fick tag i grilltången 🙈 och fiskade upp den. Tänkte kasta över den till grannen. Och innan ni går i taket – det är ingen som bor där. Det är sommarstugan de sålde i höstas och det händer inget alls för. Antar att de väntar på styckning eller bygglov. Men jag tappade den såklart, kunde inte klämma så hårt och den vred sig som en, tja orm:)

Såg att den saknade sin svans. Ormen var tjock som mitt lillfinger och grävde ner sig i gräset så jag inte fick tag i den igen. Doris tappade bort den så jag vände mig för att hänga upp grilltången igen. Bakom mig låg en halv decimeter lång svans från en kopparorm och vred sig 😅 Bläää! Den hivade jag iväg så långt jag kunde med tången.

Jag gillar inte alls att Doris var sugen på ormen. En kopparorm går an men nästa gång är det en huggorm, som hugger henne i nosen. Tänkte skriva ”snoken” men då hade ju förvirringen blivit total 😂

Jag har haft många kopparormar på tomten och nån gång en huggorm, men de är ju ruskigt snabba och skygga. En kopparorm låg på tröskeln in i hallen och solade 😂 Nä, Doris får lov att sluta jaga orm. Fasen, vad gör man om ens hund/katt blir biten? Ilar till veterinären förstås men hur bråttom är det? Måste nog googla lite.

Men nu ska jag gå och tvätta fötterna!!

Hörs snart!

Kommentarer

  1. Ellinor

    Jag är livrädd för orm,ödlor,snokar osv,tyvärr har det varit mycket huggorm sista månaden och jag har en nyfiken liten hund så det gäller att spana vad han gör😳

  2. Malin

    Man ska INTE ge sin hund nånting om den blivit ormbiten!
    Man ska hålls hunden i stillhet och uppsöka veterinär genast.
    Det är farligare om dom blir bitna i benen än vid nosen för giftet når hjärtat snabbare.
    Förr i tiden skrevs det ut recept på tex kortison till hundägare att ha tillgängligt vid ormbett men nu har det visat sig att det kan förvärra allt.
    Önskar att alla uppdaterade sig om veterinärråden.
    Man kan förebygga på sin tomt för att minska risken att ormar vill bo där. Håll gräset kort, undvik rishögar. Håll borta möss och sork. Fyll igen hål i gräsmatta, under hus mm. Undvik stenrösen.
    Annars kan man sätta tätt nät ca 90 cm upp i luften och nån dm ner runt hela tomten. Det håller ormar ute.
    En gång i trädgården låg två av mina hundar med ca 1,5 meter mellanrum. Helt plötsligt ser jag en huggorm glida fram mellan dom med huvudet rest ca 15 cm.
    Ropade till mina hundar att backa undan och dom gjorde det så allt gick bra. Men det var nervöst.
    En annan gång stod mina fem hundar vid en bärbuske och stirrade på nåt. Kom dit och ca 1 metervara låg en stor huggorm. Fick säga till hundarna att backa så allt gick bra.
    Har alltid lärt mina hundar att inte jaga myggor, flugor, getingar, humlor, fjärilar, fåglar, paddor, grodor mm så det gör att dom inte heller jagar eller går fram till en orm. Ger lite ökad säkerhet i alla fall.

  3. Em

    Det är en ödla, ingen av mina har bitit mig förutom den som bara äter frukt 🤣 De blir mest rädda och vill bort. Svansen släpper de för att det som jagar dem ska ta svansen istället. Som reptilägare blir jag ledsen över att den tappade sin svans, då var den stressad och tar tid att få ny 🙁

    1. Em

      Har alltså inte fångat in kopparödlor… Utan har andra sorter 😉 Kanske bäst att förtydliga, man vet aldrig vad folk blir upprörda över på internet haha

  4. Astrid

    Har med briccanyl i tablettform. Fick av grannen som sa att jag skulle ha det med på sommarpromenaderna. Så det har jag nu för tiden. Hoppas slippa använda dem… usch för ormar.

      1. Astrid

        Ja till hunden, men såklart bära hunden hem och så fort som möjligt till veterinär. Har laddad ner FirstVet, då kan man ringa och konsultera direkt, om något händer.
        Men kolla gärna upp, jag ska också göra det. Lika bra att uppdatera sig 1 gång förmycket.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting