Okategoriserade

Surt

Alltså fan. Nån av er sa att Bruce Springsteen kommer till Göteborg nästa sommar. Najs, tänkte jag och kollade med syrran: Ska vi gå?

Det tyckte hon och även en kompis till henne, så igår checkade vi våra Livenation-konton så lösenord osv funkade. Allt funkade klockrent. KLOCKRENT.

Idag klockan 10 släpptes biljetterna, och strax innan ställde jag mig i kö på mobilen. Syrran gick in lite senare på sin dator i kön. Sen hade hon och jag varsin mobil också, så totalt fyra enheter.

Antal före 30 tusen plus🥵 Syrran var före mig, med sin dator, vilket är märkligt då de påstår att det är ett kösystem.Det kan det omöjligen vara eftersom hon kom senare.Efter kanske sju åtta minuter kom hon in, klickade i tre biljetter och gick vidare. Då sa Ticketmaster att det var fel lösen, det som vi också kollat igår. Panik. Jag kom in där nånstans och lyckades få tre biljetter jag med men avvaktade en aning så hon kunde slutföra köpet. Hon fyllde i betaluppgifter och klickade på nästa. ”Något blev fel”. Jaha? Men vafan? Jag slutförde mitt köp, med samma resultat. Fel lösen, som var rätt, och sen ”Något blev fel.”

Vi försökte igen, med samma resultat. Här släpptes konsert nummer tre, och vi var alltså redan inloggade och på plats, och borde med all rim och reson och enligt vad Livenation säger, ha kommit först i den kön. Vi fick biljetter, och lösen var fel och sen blev något fel.

Gång på jävla gång. Så, nu har vi inga biljetter. Fast vi genomfört köp på minst tolv, som inte gick igenom förvisso. Men tolv, kanske sexton biljetter hade vi synbart i handen för att sen se de flyga iväg. En timme efter biljettsläpp höll vi fortfarande på, och det gick hela vägen från att vi kunde boka biljetterna till att betala, då ”gick något fel.” Biljetterna sålde slut på en halvtimme så VARFÖR i helvete Livenation inte meddelar det, utan det går att lägga dem i korgen och gå vidare till betalning, det är en gåta.

Vi brukar ha tur, men det strular nästan alltid. Det är med andan i halsen man sitter där, livrädd för att klicka bort något, och sen bli utan. Men nu fick vi inga, på grund av deras kassa sida.

Irriterad som fan och ledsen. Jag vill ju se honom igen, och om någon av er råkar ha tre ståplats, ännu hellre främre ståplats och vill bli av med dem till inköpspris, så kan ni gärna hojta:)

Grejen är ju att en halvtimme efter att biljetterna släppts så fanns de på Blocket. Till jävla ockerpriser. En främre ståplats kostade på LN 1100kr, och nån sålde två för 5000kr, en annan sålde för 10.000… bara minutrar efter att de släpptes. Hur kan sådana människor alltid få tag i dem?

Blocket borde skämmas att tillåta det, och Livenation borde skämmas de med. I USA, kanske även i England så kan man sälja tillbaka sina biljetter till Livenation, och sen säljer de dem igen. För att garantera äktheten och stävja ocker. Jag har fattat det som att man inte får sälja dem vidare på typ Blocket, eller om det kanske är så att köper man återköpta biljetter via LN så är de verifierade och garanterat äkta. Varför har vi inte det här? Lilla plutt-Sverige klarar inte av administrationen som giganto-USA gör?

Nä jag fattar inte. Jag fick kontakt direkt med en kille via instagram, de hade lyckats köpa fyra biljetter till alla konserter, de var också fler som satt och panikade när sidan laggade. Han verkar schysst och erbjöd mig att köpa de som de inte skulle utnyttja, de skulle se två konserter och ytterligare en i Europa nånstans. Men jag vågar inte. Rent tekniskt kan han sälja samma ebiljett till tusen personer. Om jag är först att använda den kommer jag in men inte annars. De 800kronor som de kostade är inte den stora kostnaden heller, utan hotell och tåg och framför allt förväntan som kanske tas ifrån en är värre. Jag vet att jag inte kommer kunna tro på att biljetterna är safe innan jag är inne på arenan, och ska jag då gå i ett år och vara nervös och orolig? Inte hela tiden, men ni fattar, att inte vara trygg i förvissningen att biljetterna är äkta…

Jag vill tro gott om alla människor, jag vill det. Men samtidigt så är ju vissa svin. Jag köper gärna någons biljett som jag på något vis har en kontakt med. Inte biljetten då utan personen som säljer;)

Den konsert vi var på var magisk. Jag har redan upplevt en av de topp tre bästa konserter jag sett, men jag ville ju gärna se honom igen.

Men nu blir det inte så. Surt som fan.

Och nu ska jag sova, jag har varit vaken alldeles för länge och gjort alldeles för mycket saker och ätit för lite. Nu – sängen!

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Mf

  Jag hade tur att få tag på biljetter till slut men visst är det surt med alla som köper och så lägger ut direkt på Blocket och Tradera till helt galna priser. Hoppas du får tag i biljetter av seriös säljare.

 2. Ulla

  Hej Carola,
  Jag har råkat ut för samma sak. Men sonen berättade att UKK säljer biljetter för LN (gjorde förr i alla fall), och gången efter så hängde jag på låset. Ingen kö, och biljetterna i handen. Ja, liten extrakostnad i provision och max 5 biljetter.

 3. Helena

  Jag fick exakt samma jäv-a felmeddelande när vi försökte få tag på biljetter till Bruce. Är galen, ledsen och så jävla frustrerad. Vägrar betala ockerpriser sånt fan är jag inte….

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag skulle inte betala ocker ändå… för de går ju inte till artisten utan rakt i nån jäkels ficka. Eller företag. Det är verkligen inte ok när en sån stor sida som LN inte funkar. Det är ju så varenda gång, och de gör absolut inget, bara ignorerar allt.
   Jag är också ledsen, som fan.

 4. Annelie

  Jag var på Ullevi juni 1985. När biljetterna släpptes så köade jag utanför Scandinavium en hel dag. Större delen av dagen i kön stod jag upptryckt mot ett kravallstaket 😅 Det var tider det, men biljett fick jag, till söndagen. Sen gick Ullevi sönder… Ljuva minnen jag bär med mig 😉

 5. Monica

  Så irriterande… när man missar å endå har halva inne… men att det strular med konto å lösen…
  Såg att dom hade några här. Men nästan inte värd det…så jag kollade bara här för kul… å dom har typ 19 billjetter kvar nu mitt i natten…
  https://evenemangsbiljetter.se/bruce-springsteen-26-juni-2023.html

  Blir förbannad att dom tar ockerpriser….

  Jag gjorde misstaget å beställde till Lundell i sommar.. å billjetterna blev dubbelt så dyra… fult tycker jag…att dom kan lägga på sånna extra priser…
  Men iallafall finns det, några kvar där om man tycker priset inte spelar roll…
  Kram i natten…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting