OkategoriseradeRecept

Recept på Pumpasoppa och Pumpapaj

Jag lovade er recepten, och här kommer de. Vad det gäller Pumpasoppan så är inget hugget i sten, man får frilansa och smaka sig för:) I omgång två som vi gjorde krävdes det fler vitlökar för att få smaken på plats, exempelvis.

Jag letade reda på ett recept på nätet och gjorde sen inte det minsta som et stod, men det blev jäkligt gott. Jag har en stavmixer och lät den vara lite chunkig, med lite bitar i. Om den inte smakar något så öka först på grönsaksbuljongtärningarna och vitlöken, ev chiliflakes. Börja inte krydda med massa eget:) Eller gör det, så får ni ert eget stuk.

Pumpakakan sen då, jag använder alltid ett recept från Leila s bakbok A piece of cake, morotskaka.

Fotade för att ha som handlingslista:) Men ni fattar nog?

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader, ca 55 min.

Det är absolut inga konstigheter utan bara som en vanlig kaka. I stället för rårivna morötter tar jag ju då såklart pumpakött som jag tidigare kokat mjukt men i år struntade jag i det, för det har alltid blivit lite väl döbakt. I år klippte jag det bara i mindre bitar och hivade i och det funkar finfint. Jag ökar gärna upp på julkryddorna – kanel, kardemumma och ingefära, men det där är efter tycke och smak. Den här måste ni testa, om inte med pumpa så med morötter, den är grymt god! Tre stycken har vi bakat i år:D

Nå, varsågoda, lycka till 🙂

Kommentarer

  1. Ellen

    hej! Har du blivit av med din ementofobi eller har den mattats av nu när du inte har småbarn? Min magsjukefobi blev betydligt värre under covid-tiden. Fy! Bävar för den här vintern, hur ska jag orka?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing