Okategoriserade

Hur är det möjligt?

Jag har nio barn, som de flesta av er vet:) Att ha barn innebär vare sig man vill eller inte, att man involveras med Försäkringskassan. Har man varit med mig länge vet man en del om allt tjafs jag haft med dem under åren och det har faktiskt aldrig varit mitt fel. Faktiskt. På riktigt alltså. Jobbigast var det när de plötsligt nollade min årsinkomst så jag inte skulle få mer än typ garantibeloppet i föräldrapenning. 🤦‍♀️ I stället för en ok föräldrapenning. Det var givetvis de som gjort fel, och det löste sig men jag var ju tvungen att överbevisa dem och komma upp med bevis. Tur att jag hade det då:)

I alla fall, jag gillar dem inte. Kan typen;)

Och nu, så vet jag inte om alla blivit galna, men myndigheterna tror att Novalie, som tog studenten i våras, går i skolan. HUR kan de tro det? Först kom ett skolbusskort, som sen makulerades. Sen kom ett halvt CSN. Och nyss ett beslut på att jag får flerbarnstillägg för mina gymnasiebarn Novalie och Trixie. Det är ju fel, och eftersom de kräver tillbaka pengarna vare sig det är de eller jag som gjort fel, så behöver man ju kontakta dem. Då tänker man att det är enkelt, man loggar bara in på Mina sidor och skriver ett meddelande. Men nej. Man måste RINGA. Har ni försökt ringa Försäkringskassan nångång?

”Det är många som ringer nu men vi besvara ditt samtal så snart som möjligt. Du har plats 823 i kön, och det finns … 1… handläggare. 🥵”

Typ så. Alltså har jag inte ringt, för jag har liksom inte haft tid. När jag haft tid har de inte haft öppet. Jag tänkte att det är lugnt, jag har redan fått de där pengarna som jag kommer få betala tillbaka, de kom innan beslutet, så det räckte med att ringa innan nästa utbetalning.

Idag kom ett nytt, interimistiskt beslut. Novalie ska inte räknas med i flerbarnstilläggen eftersom hon inte går i skolan. Nä, just det. Bra där. Eller inte. Hur fan är det ens möjligt att det blir fel från början?

Hon tog studenten. Jag har ingen skyldighet att meddela det, för det ska gå per automatik, annars ska man ju meddela allt. Helst saker man inte vet, som att ens unge skolkat. Ja, för alla vet ju att det berättar det för en;) De får ha typ 4 timmars ogiltig frånvaro, och det går snabbt. Räcker med att som Trixie nu, som måste till tandregleringen fram och tillbaka, och säger till läraren, men ibland missar de att skriva in det.

Vips dras CSN in och i och med det flerbarnstillägget. Det är jävligt krångligt. Jag står och faller inte med de pengarna, men det suger ju att behöva betala tillbaka. Bäst är ju ändå att när de fyller 18 så förlorar man som vårdnadshavare all koll, och de förväntas sköta sånt där själva. Det är de ju inte direkt mogna för, och de skiter ju i om de inte får sitt CSN. Och fattar inte varför jag blir så förbannad;) Nä, jag tycker myndighetsåldern ska höjas till 20. Så, enkelt.

Nåväl. Nu verkar jag inte behöva ringa dem. De lär ju kontakta mig för att jag ska betala tillbaka, och det är ju inga 823 före i den kön direkt 😉

HATAR FÖRSÄKRINGSKASSAN. 😬

Jaha, så var det med det 😅

Jag har gjort annat idag med, som att vara med Jordan till tandläkaren och där bli snuvad på en parkeringsplats på sånt där fult sätt ni vet….Är ni redo för dagens gnäll nummer två?😂

Scenariot är en parkeringsplats, det är fullt. En stor vit buss håller på att försöka backa in på en lite för trång ruta för hans storlek. Jag står och väntar. Jag såg en dam gå till sin bil så jag visste att det var en ruta till på väg att bli ledig. Bussen backar och kör fram, tar om, backar och kör fram, tar om. Suck. Sen noterar föraren att damen, vars plats jag var spekulant på körde, så han körde ut och tog den. Bra, för han fick verkligen inte plats där. Jag väntade på att damen skulle kunna köra ut, det är för trångt att riktigt mötas, och skulle sen köra in där bussen stått. DÅ! Kommer en skata i en liten bil och kör förbi mig, där jag står och väntar med motorn i gång i vägen, synligt i kö. Hon kör snabbt och snajdar in i rutan där bussen stått. Alltså MIN ruta.

Så fult! Tror ni jag blev sur eller?? Om blickar kunnat döda säger jag bara 😉 Jag blängde så surt på henne genom rutan att hon nog begrep och tvärstannade vid sin bil och började fippla med parkeringsappen, sen klev hon över staketet bakom sin bil för att inte behöva gå förbi mig. Det var tur för henne det, jag satt beredd att veva ner rutan och drygt fråga vad hon pysslade med. Men ville ju inte direkt att nån mer skulle köra förbi mig. När det blev en ledig plats så rivstartade jag och blängde på henne, hon hade inte hunnit iväg än, för hon visste inte riktigt hur hon skulle smita förbi den arga tjejen i gråa Hondan:)

Det finns en särskild plats i helvetet för sådana här bilförare.

Tandläkarbesöket gick bra, och sen åkte jag hem med Jordan och hann powernappa 30 min, hade en begynnande huvudvärk som gav sig 😅 Sen samma väg tillbaka, för nu var det dags att göra fransarna:) Halleluja, äntligen fick vi till det! Dau har haft svåra problem med migrän under drygt ett års tid, och nu äntligen fått det utrett. Visade sig att det var kronisk migrän och hon har fått mediciner som förhoppningvis ska hjälpa. Vi har ställt in båda två med korta varsel, och jag har inte haft fransar på flera månader. Det är ju en värdslig sak såklart, och jag har sminkat mig med mer ögonmake än jag brukar för att få fram ögat. Jag har korta, raka fransar som står rakt ut, och ganska tunga ögonlock som inte direkt gör så jag ser pigg ut. 🙈 Med fransar ser jag så mycket piggare och fräschare ut, och jag kommer aldrig vilja sluta med det. Det har varit skönt med en paus, men jag älskar dem verkligen.

Nu har jag gått och viftat med mina långa fina böjda fransar och är helt kär i mig själv:)

Jag hade planer för kvällen som ändrades, och då åkte jag iväg till Friskis såklart, och körde ett cirkelfyspass. En för mig ny ledare, vi har varit där en gång tidigare bara, men hon är helt ok. David har varit sjuk och inte haft några pass, och jag har svårt att ta mig dit också dagtid nu när bilen inte funkar. Pappas bil kör Corrinda till jobbet, och vi får ha små rådslag om kvällarna vem som behöver den mest. I morse skjutsade Robban henne till jobbet 6.30 och så tog hon bussen hem. Nu börjar jag verkligen sakna min pärla på riktigt!

Jag har ju möjlighet att åka med syrran ofta, och på kvällarna finns det ju bil hemma, om inte Robban ska iväg då, men när jag vill göra saker dagtid spontant … tja, det går inte. Handla exempelvis är ju trevligt när inte hela Uppsala är där;)

Jag tror att grejorna som behövs har kommit, men jag vet inte. Jag har släppt allt det där och låtit Jimpa ta över. Det är hans jävla ansvarsområde;) Haha, nä såklart inte, men han är den som fattar nåt i allt det här så jag har med varm hand lämnat över till honom. Sjukt jävla tacksam över att han kom in i mitt liv för några år sen:)

Som en KOMPIS. 😅 Det är väldigt svårt för folk att förstå det här med att man kan ha kompisar av motsatt kön. Jag har massor av killkompisar 🤷‍♀️ Jag är ju uppvuxen med massa killar, och jag dras mer till dem än till tjejer. Jag har de bästaste tjejkompisarna ever också, tro inget annat ❤️

Nä, nu börjar det bli svamligt;) Jag tar och stänger ner, öppnar en bok och sen sover jag:) Ha en fin torsdag ! Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Susanna

  Snälla hata inte Försäkringskassan, det är ju regeringen som fattar de beslut vi ska ta.
  Dock….det här som du råkat ut för låter ju jätteskumt. Någonstans har det ju gått fel men jag tror inte det är något mänskligt beslut utan det har helt enkelt blivit något som skett automatiskt.
  Angående att ringa så är det inte så långa köer längre, jag lovar att du skulle ha fixat vänta!
  Tro nu inte att jag, trots mitt arbete där, aldrig varit missnöjd med ett beslut. Det har jag, tro mig. Men mycket av allt missnöje vi får/fått stå ut med sker på vad vi får till oss av regeringsbeslut så det är inget vi godtyckligt bestämmer oss för att göra. Även om just du vet det så är det nog många, många som inte vet eller förstår det.😏

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag vet att det är regeringen som fattar besluten. Men de som jobbar på Fk är länken mellan regeringen och vanligt folk. Funkar det inte är det deras förbannade skyldighet att förmedla det🤷🏼‍♀️
   Att enda sättet ska vara att ringa….? Idag? Nä, det är bara dåligt. Varenda ställe har en Chatfunktion, en Mail, en Mina sidor … Inte ringa och stå i kö.
   Och inte att förglömma, folk som jag träffat på FK har varit otrevliga🤷🏼‍♀️ Och slarviga. Nån hade dokument i sin dator som var viktiga och gick sen på semester … så inget kunde göras för ingen kunde såklart gå in på den personens dator. Osv. Så många rena tjänstefel under alla de år jag tvingats ha kontakt. Jag fattar att många av er gör så gott ni kan, men de jag träffat har varit ignoranta klantarslen 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing