Okategoriserade

Börje Salming ⭐️🕯

Idag, 24 november 2022 så gick Börje Salming bort. Ett besked som kom via en flash från Aftonbladet till min mobil när vi var och bytte däck på syrrans bil. Vissa människor berör. Börje Salming var en sådan människa. Både jag och syrran blev genuint ledsna.

Mina barn har ingen aning om vem han var. De fattade inte varför tårarna rann när jag såg de massiva hyllningarna från arenan i Kanada, på Hall of fame weekend, när Maple Leaf, hans klubb i Toronto där hans spelat så många matcher, hyllade honom så taket lyfte.

Jag såg det inte live. För jag kan inte se sånt. Men jag såg glimtar av det på tv, instagram, Facebook. Rysningarna var på riktigt. Mats Sundin som stödde honom och såg märkbart tagen ut gjorde det hela ännu mäktigare. Sudden är min generation. Börje mammas. På något vis blev det extra känslosamt.

Börje Salming var en av våra första NHL-stjärnor. Han var en pionjär. Han banade väg för resten av våra hockeykillar, och säkert tjejer med. Han har alltid omtalats med vördnad. Som en oerhört ödmjuk kille, med ett stort hjärta.

Jag gillar inte ens ishockey, men jag är uppvuxen med Börje Salming på isen, för mamma och pappa kollade, och senare mitt ex. För mig var han en förebild. Han blev inte gammal och trött utan han levde på, gav sig själv de bästa förutsättningarna och verkar ha haft ett bra liv. Jag imponeras stort av människor som honom.

Börje Salming personifierar uttrycket Mannen, myten, legenden. Herregud vad han uppnått🙌

Sen fucking ALS. En sjukdom jag är livrädd för. En så ovärdig sjukdom, som kommer och tar över folk, bryter ner, sabbar, förstör och inte ger minsta hopp. Som skövlar. Allt. Fuck ALS.

Börje har sytt hur många stygn som helst, spelade tufft, skadades men kom alltid igen. Jag kan bara ana vilken kamp och vilket motstånd han gav sjukdomen.

Men ALS skiter i allt, och tar det den satt klorna i. Och idag tog den Börje Salming.🕯

Jag känner en djup tacksamhet inför att Börje fick uppleva de här massiva, genuina hyllningarna. Dels i Toronto där applåderna och jublet aldrig ville tystna, och dels i Stockholm under Tidernas hockeygala där jublet var minst lika stort. Han fick uppleva det, det var inte enbart postumt. Börje Salming har gjort så mycket för hockeyn, nu fick hockeyn tacka honom. Att det betydde mycket för honom syntes. Så oförställt, oerhört mäktigt samtidigt som det är så tragiskt att se en människa tyna bort. Han kunde inte längre tala, men ingen som såg hyllningarna kunde missa vad han kände. Ord är inte alltid nödvändiga.🫶🏼

Jag kände inte Börje Salming personligen, men han har varit med i hela mitt liv. Han har varit en ikon, en idol en hjälte. Jag tänker på hans familj idag ❤️

Jag älskar den här reklamen med honom och de andra två killarna 🙂

🙌 R E S P E K T 🙌

Tack Börje för allt. Vila i frid nu, och hälsa pappa om ni ses ❤️⭐️

Kommentarer

  1. Rille

    Det kändes extra jobbigt att se Börje nu på slutet för att man alltid sett honom som den tuffaste bland de tuffa. Men vilket fantastiskt slut han ändå fick, med hyllningarna i Toronto och på Hockeygalan. Det är få förunnat.
    Jag kan verkligen rekommendera SVT-dokumentären ”Hockeyns historia”. Intressanta och fascinerande historier även om man är måttligt hockeyintresserad.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting