Juni 2024
Okategoriserade

Tror det funkar att kommentera nu👌🏼

Jag noterade att det inte funkade att kommentera här, tyckte det var konstigt att inte en enda av er hade det minsta lilla att säga.

Eftersom jag inte kan ett dugg om sånt så bad jag killen som sköter bloggens teknik om hjälp:) Och jag tror han har löst det, det var något med en uppdatering och sånt där. Men jag tror att det funkar nu, ni kan väl testa 🤗

Jag saknar era kommentarers väldeliga när de av någon anledning inte dyker upp. Det är inte det minsta kul att skriva för sig själv, då kan jag lika gärna börja med en pappersdagbok 🙂

Hur har ni det såhär dagen innan midsommar? Jag är som vanligt helt efter och givetvis blir det midsommar ändå. Bara lite stökigare och så får det vara. Jag är sån här och börjar så sakteliga acceptera det 😂 Jag önskar att jag vore ett under av planering och struktur men jag orkar inte längre gå runt och skämmas över att jag inte är det.

Jag är rätt snäll och skapligt trevlig så det får räcka tänker jag. Det gör det väl? 😅

Jag är en mästare på att prokrastinera, dvs skjuta fram saker. Det är trevligt i stunden men till sist blir det stressigt. Jag funkar bra under stress och press, men tycker också att det är skönt att bara kunna glida in i mål, vilket ju då aldrig händer. Här skyller jag en del på barnen. Haha, sorry. Under alla år med småbarn så har jag ju haft en daglig omgång med dammsugaren, tvättmaskinen, diskmaskinen och allt sånt där. Det har varit hyfsat rent men stökigt eftersom barn stökar ner. Det har inte varit minsta mening med att städa noga i förväg för det har likafullt blivit som ett katastrofområde och krävt storstäd in i det sista.

Problemet nu då, är ju att barnen inte stökar ner på samma sätt längre, men jag är kvar i det tänket. Jag har haft småbarn hela mitt vuxna liv och innan dess jobbade jag skift inom vården och lyckades alltid med att jobba långa pass innan högtider, eller så jobbade jag ju röda dagar. Då firade vi heller aldrig saker hemma hos oss.

Jag tror att jag helt enkelt är en sån här sort. Och som sagt, efter att ha förklarat mig länge och väl 😂så tänker jag inte skämmas över det längre. För det har jag såklart gjort. Jag är aldrig den som pysslar långt i förväg utan kommer på att jag, som föra året exempelvis, insåg att jag behövde duktyngder till dukarna lagom till affärerna stängt. Så jag googlade och knöt nån makramé 😂 Eller satt och sydde dynor till uterummet till långt in på midsommarens ljusa timmar. Thats me. Lev med det:)

Kanske mest riktat till mig själv:)

Nu ska jag skriva listor och åka och handla, Wish me luck;)

Och hinner jag inte – Glad midsommar till er alla ❤️

Kommentera
Okategoriserade

Nu börjar reorna:)

Reklam och annonslänk för Cellbes

Nuuuu är det bästa tiden för att fynda, för nu reas det:)

Cellbes kör just nu upp till 50% på så mycket! Jag som älskar att fynda sitter och kikar runt både nu och då:) De har också Vacation Deals med upp till 40% Rabatt

Vill ni ha lite tips på godbitar? Häng med!

Jag gillar den här modellen av top

Gillar färgerna också, (finna fler)men framför allt är det ringningen och längden på ärm. Perfekt:)

De är på kampanj, det är allt jag länkar nu, rea eller kampanj.

Den här klänningen är enkel men snygg

.

Jag har den här sen flera år, i en randig modell, den finns inte kvar men väl i många fina färger. Det är en superskön klänning!

Den här tröjan har så himla härlig färg!

Den finns också i fler mönster och färger.

Klänningen i grönt har jag, men har inte än fått tillfälle att använda den. Älskar älskar älskar färgen!

Man kan dra ner den till en kjol, överdelen är smockad, och så har jag tänkt ha den. Finns i svart också 🙂

Man kan inte ha för många toppar som man trivs i, och den här tycker jag är fin

Mönstrad utan att vara för mycket, det är min melodi det:) Även den här har lite smock, det är ju himla fint och bekvämt:)

En annan top jag tittat på så många gånger är den här

Jag vet inte varför jag inte slagit till men det är kanske dags nu? Rea är ju roligare 🙂

Om ni anger Extra10 så får ni dessutom 10% extra på allt:) Hur bra är inte det??

Jag tycker ni ska surfa in till Cellbes och fynda lite själva 🙂

Här hittar ni allt ❤️

Kommentera

Okategoriserade

En sån helg:)

Fotbolls-EM är i full gång och det märks här hemma:) Faktum är de flesta tycker det är kul att se matcherna i de här stora mästerskapen. Förr gillade jag det inte alls, då var jag noll intresserad av fotboll och blev bara sur över att mina program blev inställda:)

Nu är man inte det minsta beroende av en specifik tid längre, allt går att streama, på gott och ont. Jag är långt ifrån nån fotbollsnörd men jag gillar ändå att hänga med, och ser de flesta matcher. Sen kommer jag inte ihåg dem, det glömmer jag snabbt. Inte som fotbollskillarna som i detalj kan berätta om mål som skedde för 20-30 år sen. I fredags var första matchen och kidsen satt bänkade i soffan:)

Jag kom från träning och hann både duscha och käka innan det blev dags för eget vin och annans öl. Syrran kom och Corrindas kompis dök också upp och den satt vi där och tjoade:)

På lördagen sen försökte jag hitta en cykel som funkade, jag och syrran skulle möta upp killarna på stan, och Corrinda hakade på. Men hade ingen cykel. Jag gick igenom de flesta för ett tag sen och då hittade jag EN. Sen blev det en student och alla cyklar ställdes undan och i och med det så glömde jag bort vad som skulle fixas på var och en. Nu började jag om. Suck. Det fanns en kvar som jag inte kollat, och den hade jag rätt gott hopp om, tills jag insåg att slangen hade pyspunka och att innerslangen dessutom var alldeles för stor. Fattar inte hur det ens är möjligt men den låg dubbelvikt, det kanske funkar så? Den har iaf funkat förr tror jag. Nej, jag hittade ingen, och Corrinda fick åka buss:) Hon tänkte ändå åka hem lite tidigare än oss.

Vi kollade första matchen hemma sen cyklade jag och hon kom lite senare, och mötte upp killarna som suttit där sen tre-tiden:)

Vi har gjort fantasylag 😂 Åhhh det är så gubbigt att hålla på och leka, eller skapa egna ligor och byta spelare osv, men det är rätt kul. Jag och syrran har ett lag, och sen tror jag alla killarna har ett varsitt, vi kör ihop, och sen har vi en egen tävling internt plus att man tävlar mot alla andra gubbiga människor. Det gör det lite roligare när man får poäng för spelare som är på plan, gör mål osv, och minus då för de som släpper in mål eller förlorar matcher. Fattar egentligen inte helt men det är skitsamma 🙂

Här satt vi sen kvar tills de stängde och tände lamporna, då lallade vi över till en bar intill som heter Lion bar. Det brukar vara ett klientel där som kanske inte direkt är vårt, det är väldigt mycket unga utländska killar som ser farliga ut;) Helt ogrundade analyser nu, det kanske är riktiga svärmorsdrömmar till killar men man ska lyssna på magkänslan. Den säger att det är lugnt men att man gör bäst i att hålla sig på sin kant.

Men ölen är billig och det var öppet, så vi hamnade där en stund innan vi sa godnatt. Då regnade det:/

Corrinda hade åkt hem några timmar innan och sov så gott medan vi cyklade i tunga droppar hem. Jag var blöt och småkall när jag klev innanför dörren, käkade nån macka och tinade upp, sen var det in och tvärdäcka. Jag är ju svintrött mest hela tiden just nu, och någe timmars socialt umgänge med alkoholhaltiga drycker tog musten ur mig helt 🙂

Vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om, typiskt, men låg och halvslumrade i alla fall. När jag till sist masade mig upp så käkade jag frukost och sen la jag mig på studsmattan i solen och där låg jag kvar. Hade ljudbok i öronen och det var sådär perfekt varmt, inte så man svettas eller känner att man måste ha skugga, men inte heller för kallt så man ryser och får gåshud. Tuppskinn, säger en del och jag har helt anammat det, för att det låter så galet, men gåshud är mer korrekt i min värld:) Jag säger tuppskinn när jag vill vara fånig:)

Det värsta var att bokens uppläsare är usel, en tjej jag inte vet vem det är, och jag zoomar ut och börjar fundera i helt andra tankar, så jag fick spola tillbaka en hel del;) Somnade till ibland också ska väl erkännas. Då bytte jag till Spotify och tänkte att jag kan väl sova lite då, men se det gick inte alls 😂 Då var jag tvärpigg och bytte tillbaka till boken, för att direkt somna. Ja, jösses.

Men apropå zooma.

Jag hör överallt på sociala medier och mina barn hemma säga :”Jag zonade ut” Heter det inte ”Att zooma ut” när man liksom tappar fokus eller fokuserar på något helt annat?

Inte fan heter det väl att zona?

Ja, jag kan vara lite av en jäkla ordpolis men för mig är det viktigt med korrekt svenska. Och ja, jag lever inte alltid som jag lär, det är sant. Men rena fel går inte, jag får rys och ont i själen av det.

Zona ut?

Nåväl, allteftersom dagen led kvicknade jag till, och efter att ha lyssnat med ett litet öra på första matchen såg jag de andra två. Det är ju inte superspännande så här tidigt i turneringen och framför allt inte när Sverige inte är med. Men rätt kul matcher ändå:)

Sen var det bara att krypa till kojs igen, då var jag trött 😉 Men låg och läste, spelade spel på mobilen och lite sånt innan jag somnade. Sov tio timmar och vaknade inte det minsta pigg i morse.

Men, jag har varit och tränat och ska snart duscha, sen filma och redigera ett jobb. Jag har nog inte sagt det men jag har övergått mer och mer till reklambranschen:) Och gör UGC-Content till företag. Det är basically små reklamfilmer, jag kör samma där som i mina samarbeten, och gör inte reklam för något jag inte tror på. Det är roligt, man får vara kreativ, försöka leta reda på den där skådespelartalangen man, eller jag då, inte har så mkt av, och själva redigeringen är så rolig. Jag har ju en egen expert jag kan fråga nu, Trixie kan massor om det, och jag lär mig nya saker hela tiden. Blev så sjukt nöjd med att hitta en funktion där jag kunde isolera ljudspåret och lyfta ut det, så jag kunde använda ljudet över en helt annan del av videon. Haha det är baskunskaper men jag är ju helt självlärd och då missar man en del av grunderna. Det är samma med Word till exempel, jag har hittat ett sätt att göra saker på och det fortsätter jag med, tills nån visar ett superbra ”knep”😂

Har ni sett några reklamfilmer där jag är med tro?

Jag ska spela in flera stycken nu denna vecka innan midsommar men just nu är det alldeles för soligt ute för det jag vill göra. Så det är bara till att vänta in längre in på eftermiddagen.

Det blir bra till sist:)

Nu kanske jag ska sätta lite fart i alla fall så jag inte behöver stressa:)

Allt gott, vi hörs snart!

Kommentera
Okategoriserade

Tillbaka till skolan:)

Jag sitter här och väntar på att kl plan ska bli halv elva, jag ska infinna mig på en skola för ett samtal kl 11.

Kort sommarlov för ett av barnen? Nej, men eventuellt ska Lovelia byta skola till hösten. Från dag ett i augusti när de började hamnade hon utanför. Det var ett stort gäng som redan kände vara andra, typ alla, och även om de är snälla, så funkar det inte. De tillhör, hur fan man nu ska uttrycka sig för att det inte ska missuppfattas – olika gäng. Olika klasser, utan att anspela på status. Men det finns inget gemensamt att bygga på, och de som redan känner varandra har så etablerade grupper att det varit omöjligt för Lovelia att komma in. Hon har försökt i ett års tid nu, det har varit samtal med allt och alla och skolan hon går på har väl inte skött det superbra. Vi har försökt byta skola men det har varit tvärfullt. Tills nu. En plats ledig i en annan skola, och om inget händer tar hon den.

I veckan fick hon veta att det började en ny elev i den andra Ekonomiklssen på hennes skola nu i februari. Vilket är så märkligt, för varför har de då inte flyttat över henne dit? När vi hela tiden påtalat att hon mår dåligt i den hon har. Hennes mentor är fullt medveten om det, kuratorn och även rektor.

Tydligen fick en helt ny elev utanför skolan den platsen, och inget ont om den eleven!! Absolut inte, det är en fin person. Men det känns väldigt taskigt när Lovelia gråtit sig igenom ett helt år.

Så jag ska också Maila nuvarande rektor och fråga om det, kan hon få ingå i den andra klassen stannar hon nog kvar i sin skola, annars byter hon.

Jag har sett henne så ledsen och det är inte kul nånstans.

Men nu ska vi på besök så får vi se hur det blir! Håll lite tummar är ni snälla 🙂

Kommentera
Okategoriserade

Skolavslutning 🌸

Igår var det skolavslutning 🌸 Och för första gången på 23 år var jag inte med. I 23 år, konstant, har jag haft barn i skolan ute hos oss:) Nio barn, med sex eller sju år där blir 23 års avslutningar, ibland tre stycken efter varandra då de haft uppdelat mellan årskullarna 🙂 Det är rätt coolt ändå 🤗🥳

Igår åkte jag förbi kyrkan, det var knökfullt på parkeringen och jag fick en nostalgiflash och lite tårar i ögonen. Jag har tyckt om den här skolan, jag har ju gått i den själv en gång i tiden också 🙂

Varje år så dyker ett minne upp på Facebook och grumlar dagen lite.

Den här bilden är elva år gammal, det är för mig en väldigt sorglig bild för jag minns exakt hur ledsen jag var.

I februari för elva år sen reste sig pappan till barnen, min man, upp och gick. And thats it. Sen dess är det jag och barnen, på heltid, alltid, i ur&skur. När bilden togs visste inte ”alla” än, inte ens jag hade en aning om just nånting för han hade inte sagt ett ord. Och där är vi fortfarande, elva långa år senare 🤦‍♀️
Jag har inte haft ett enda samtal med honom under alla år, och den är helt på honom. Bollen låg hos honom hela tiden. Ligger 🤷🏼‍♀️ Det var han som valde att lämna, det är hans ansvar att se till så hans barn mår bra. Men det har han inte gjort. De har inte fått ett enda svar de heller på något de frågat.
Jag är inte en curlande person. Jag curlar inte mina barn och definitivt inte en vuxen person, så jag har inte förskönat, försvarat eller förmildrat något å hans vägnar. Jag har varit ärlig, anpassat efter ålder på barnen.

Min fasta åsikt är att det är bättre att bli sårad av sanningen än tröstad av en lögn. Sanningen kan vara brutal och för jävlig men den är vad den är, och först när man har den kan man börja bearbeta, acceptera och bygga nytt. Att bygga på en lögn innebär en rasrisk när som helst. Ett fall som blir så mycket värre eftersom allt man trott på visade sig vara falskt.

Min önskan har alltid varit att barnen ska veta att de kan lita på mig. Att jag finns där och är ärlig.

Det har med facit i handen varit en bra strategi, barnen är trygga och lyckliga idag, fötterna på jorden och de har med tiden förstått själva att deras pappa inte bryr sig speciellt mycket om dem. Det är hårda ord att skriva men de är dessvärre sanna. Kontakten mellan dem är knapp. Sist det var nån form av umgänge är 1,5 år sen, sen dess är det nog bara småpojkarna som träffat honom. Då för att de frågat om de får jobba på marknader. Det får de, med hans fru. Så de träffar honom inte mer än möjligen om de möts upp på donken efteråt, de är på olika marknader.

Jag fick oerhört mkt skit för att jag inte ville krypa, böna och be för en fungerande relation med en människa som inte ens svarade när jag ringde/messade. Av läsare som ansåg att jag var elak, men främst av socialtjänsten som hade hand om nån idiotiskt vårdnadsutredning. Blir än idag förbannad över att han tvingade oss alla igenom det, när det enda han ville var att ha barnen så lite som möjligt. Om jag fått ensam vårdnad hade mitt liv underlättats rejält, och hans hade varit helt oförändrat.

Men nej då. Det är jag också förbannad över. Att en förälder anses ha rätt till sina barn no matter what. Det sägs att det är barnet som har rätt till föräldern och det är säkert tanken, men i praktiken blir det inte bra. En vettigare väg vore att använda procent 🙂 Har du inte hand om ditt barn mer än en viss procent så ryker vårdnaden. Det finns ju inget klokt i att en frånvarande förälder har rättigheter som sätter käppar i hjulet för den närvarande föräldern som kämpar för att få allt att funka, eller hur? Och med käppar i hjulen menar jag också enkla saker som att inte skriva på papper till vaccinationer, eller godkänna skolval. Sånt som tar massa energi och glädje från den andra.

På bilden är det tre trötta barn som ännu inte börjat i skolan som fick vakna tidigt och åka med till kyrkan och avslutningen❤️ Jag hade sjåat så mycket innan, med att fixa kläder till barnen, se till att de var friska, mådde bra, var fina, osv. Sånt där som jag gjort alla andra år också men då med hjälp av pappan. Det var den första lite större saken som jag fick göra ensam. Jag vet inte om nån kommer ihåg, eller ens vet, men jag var också vid den här tidpunkten djupt nere i emetefobi-träsket. Min kräkfobi var på topp. Jag var väldigt begränsad i livet, även om jag kämpade extremt för att inte låta fobin vinna. Varenda jäkla dag var en kamp mot mina hjärnspöken och har man inte varit där själv kan man inte fatta. Jag fattar inte ens själv idag hur det var😂

Men de var jobbigt. Att ta hand om barnen var INTE jobbigt, det vill jag vara tydlig med. Jag är så glad över att inte behövt dela dem med nån annan, utan fått leva varenda dag, varje timme med dem. Men det var jobbigt med ovissheten runt precis allt. Det var jobbigt med känslan av otillräcklighet, och det var skitjävlajobbigt att hela tiden vara livrädd för att nån skulle bli magsjuk. Fuck fobier!

Det är fortfarande jobbigt. Jag har fortfarande inga svar. Jag vet inte. Och det tär på en människa. Även om jag givetvis inte går runt 24/7 och grubblar. Men jag är fri från emetefobin och det i sig är ett jäkla mirakel:) Jag får ofta Mail eller Dm från människor som är där jag var, som söker efter hjälp för sin egen fobi, hittar mig och skriver. Jag svarar alltid och även om jag inte kan säga vad jag gjorde för att bli fri, så vet jag att jag kan ge dem en smula hopp. Det går att bli fri.

Det trodde jag inte själv utan såg framför mig ett liv med rädsla. Idag är jag tvärtom, jag chansar, jag skulle aldrig förr ens tänkt tanken att ens smaka på mat jag vet är gammal. Idag äter jag lugnt kvarg som är månader gammal, så länge som den luktar och smakar okej. Jag skulle aldrig druckit ur samma glas som nån förut, nu har jag inga problem att plocka ett okänt glas från bänken och fylla på det. Jag skulle inte ätit kött som var det minsta rosa, idag uppskattar jag en fin råbiff 😂

Att utsätta mig direkt för magsjuka gör jag inte gärna, men det är ändå sunt tänker jag. Men om det blir så kan jag hantera det utan panik. Jag får alltid ett adrenalinpåslag deluxe i de situationerna men det går över när jag drar några djupa andetag.

Jag är inte rädd för det längre. Jag vill inte kräkas för det är fortfarande det äckligaste som finns, må illa är vidrigt, men jag är inte panikslagen inför det. Om jag idag känner att jag är rädd för något, att jag börjar undvika saker, som folk exempelvis efter pandemin;) så tvingar jag mig att göra det som ger obehag. Vad det än är. Jag tänker inte skaffa mig en ny fobi, eller halka tillbaka i emetefobin.

Fake it til you make it 🙂

För att återgå till skolavslutningarna:) Nu för tiden är det bara barnen som går på sina avslutningar. Föräldrarna är inte välkomna på samma sätt som i låg & mellanstadiet. Inte på mina barns skolor iaf och det handlar nog delvis om platsbrist. Jag tycker det är tråkigt, för även om skolavslutningarna också varit stress så är det mer mys och glädje. Jag saknar det🌸

Jag kanske får hoppa iväg till nån gudstjänst och få lite orgelmusik. I denna ljuva sommartid saknar man ju!!

För nu är det sommarlov! Tre barn går tillbaka till skolan i höst, en slutade för alltid. Vad de ska göra vet jag inte, mer än jobba några veckor, men jag hoppas det blir underbart väder! Just nu är det bara regn och rusk, med skyfallsvarningar hela tiden. Må det ändra sig! Jag vill ha, behöver, sol och värme. Det här vädret nu gör mig illamående och trött, vilket inte är en bra kombo. 🤷🏼‍♀️

Sommarlov, det är härligt!! 🌸🌸

Än så länge har de inte bråkat 😉

Vi hörs snart!

Kommentera
Okategoriserade

Avslagna dagar:)

Jag är trött. Antar att det är en kombo av vädret och pollen, och att studenten är avklarad:) Jag är inte allergisk men har förstått det som att man då kan bli väldigt trött för att kroppen jobbar stenhårt på att ta hand om det.

Oavsett, trött är jag:) Just idag kan det eventuellt också bero på att jag var ute och svirade i går;)

Helen och jag körde Soultrain och det var ju lördag som är lika med stänger 02, det är kul. Vaknade första gången vid nio och tänkte att det var inte alls nåt kul att kliva upp då, utan somnade om. Nästa vecka kan man vända dygnet till de tider som passar mig bäst, slippa vakna vid sju utan kan vakna när jag vill:) Och det brukar vara perfekt när kroppen själv får bestämma, ofta sover jag då mellan 02-09 ungefär. Att vakna vid sju stökar till det, då är jag inte färdig:D

Sommarlovet knackar på dörren, och det är välförtjänt för alla. Och mig:D

Men några dagar kvar först.

Corrinda är kvar här men Zehro åkte hem idag, han ska jobba, hon har sommarlov hon med, och ska delvis jobba på sin gamla förskola här i stan. Nu stannar hon fram till midsommar, sen ska de ut och resa lite, och sen jobbar hon. Det är mysigt att ha henne här! Jag saknar henne. När de har kommit hit så har de fått ta mitt sovrum ju, och nu är tanken att hon ska flytta in i Jamies rum, och han in till mig, men jag tror det kan få vara som det är några dagar till. Jag ligger på en luftmadrass inne hos Jamie nu och sover ju som en kund. Det är så jäkla skönt:D I vanliga fall snurrar jag fram och tillbaka, för jag får ont i axeln jag ligger på och i ena benet. Meeeeen på luftmadrassen vänder jag mig EN gång, efter ungefär halva natten, sen sover jag vidare som en stock. Den gången vaknar jag iofs till för den är lite löst pumpad så det tar lite kraft att rulla runt, man ligger djupt, men eftersom jag tvärsomnar direkt gör det inget.

Och sen hann jag inte längre igår:) Fortsätter nu, måndag eftermiddag:)

Jag är fortfarande trött, men har nu insett att det mer är vädret än något annat. Känner mig snurrig, åksjuk och huvudvärken lurar, klassiska väder-symptom. Skit i det, tänker jag och så tar jag en kopp kaffe till, och försöker dricka mycket vatten. Tänker att det är lösningen på allt:)

I går hade vi varierande väder. Solen strålade, sen började det regna, storma och hagla.

Stora hagel som låg kvar länge. Det såg väldigt skumt ut på rabarberbalden, fulla av isbitar:) Mellan skurarna så skyndade vi i väg till vallokalen och röstade i både EU-valet och folkomröstningen i Uppsala.

Idag kom det preliminära resultatet, jag har ingen koll på EU men i vårt val blev det oavgjort.

Det var alltså knappt hälften av invånarna som röstade och av de så röstade nästan hälften blankt. Troligen för att de inte fattade frågan, som är extremt luddig, eller i protest. JA-sidan tycker att de vunnit en storskredsseger och firar med champagne och jag suckar bara. Hur fan kan man ta det som en seger att det 1: är så lågt deltagande, och 2: att hälften röstar blankt. Det är en konsekvens av ett uselt arbete med att informera om att det ens ska vara en folkomröstning och vad den ska handla om. Folk i allmänhet vet inte ens vilka idiotiska planer som våra politiker har för staden. De vet definitivt inte vad det kommer att kosta oss, i både pengar såväl som miljö. Och det är politikerna ytterst nöjda med. De vågade ju inte låta oss rösta om det vi begärt – Ja eller Nej till spårväg, och Ja eller Nej till en grotesk utbyggnad lika stor som Sundsvall, fast på mindre yta. Alltså lika många bostäder som det finns i hela Sundsvall.

Jag skäms över de politiker vi har och kommer göra allt som står i min makt för att få väck dem till nästa kommunval. Det går inte att ha Erik Pelling sittandes makten. Det är som att utropa: All makt åt Tengil. Fast Pelling. Ungefär samma sak. Han är en usel politiker och en usel människa, och hur han kan sova om nätterna är obegripligt.

Nu ska politikerna debattera i en evighet hur de ska tolka det här resultatet, för det finns ingen solklart i det. Man kan tycka att JA vann, men då fem av nio partier förespråkade att rösta blankt i protest är det inte möjligt att det kan ses som en seger. Det säger Nej-sidan och Ja-sidan dricker bubbel och slår sig för bröstet. Uppsala behöver inte det styret.

Hur svårt kan det vara? Jag borde bli politiker, men grejen är att jag skulle få totalt hjärnsläpp på alla tramsiga debatter och skylla-ifrån-sig-saker. Å andra sidan vore det rätt gött att håva in 90 lök i månaden eller vad Pelling nu tar ut. Jag misstänker dock starkt att han aldrig skulle våga släppa in mig där;) Fegis.

Så. Nog om det.

Jag har varit och tränat, det var trevligt och skönt att få röra på sig, träningsvärken sen i fredags sitter i. Vädret just nu är strålande sol, alldeles nyss öste regnet ner. Temperaturen rör sig upp och ner, kallt ena stunden, sen varmt och klibbigt. När kommer finvädret tillbaka? Har inte ens vågat titta på några väderprognoser:D

Jag gjorde förresten en för mig ny maträtt i går!

Jag såg på instagram om One Pot Lasagne, och tänkte att det där såg gott ut, och gjorde min egen variant. Gjorde helt enkelt en köttfärssås, på vegofärs, passerade tomater, grädde, vatten och kryddor, (vitlök, paprika, spiskummin, lite fajitakrydda, lite av nån mix, lite av varje med andra ord) och smulade ner lasagneplattorna som jag brutit i bitar och lät det koka tills de var mjuka. Fick fylla på med lite vätska under tiden och varvade med mjölk, grädde och vatten.

Det tog en halvtimme kanske, och när plattorna var mjuka smulade jag över mozzarella i bit, och jäklar vad gott det blev!

Egentligen inga konstigheter alls, men det smakade som lasagne och inte som köttfärssås och pasta. Det föll alla i smaken och kommer nu finnas på topplistan:) Jag gillar ju när man kan göra allt i ett, och vet att jag gjort nåt liknande men i ugnen. Det här var mycket bättre.

Det blev inte så mycket kvar att det räcker till idag, typiskt:) men det är ok ändå, tror jag har lite rester att göra nåt av:)

Nu ska jag nog ändå fylla på med den där koppen kaffe jag suttit och funderat lite över.

Ha det så bra, denna regniga måndag i juni månad 🙂

Kommentera

  1. Birgitta S

    Det var ett bra mattips till en som undviker matlagning😂
    Nu får vädret spotta upp sig skitkallt när jag går till jobbet kl 6. Jeans o mkt tunn vadderad jacka (Cellbes) är vad som gäller. Nere i t banan är det ännu kallare. Nu jobb i 2 dagar sen 2 v semester. Längtar oavsett väder bättre med ledighet än jobbet. Må så gott!

  2. Malin

    Men åhå kul med en ny maträtt som jag faktiskt tror att mina barn också skulle äta (kräsnaste ungarna i världen). Måste testa! Tack för tips!

Okategoriserade

Arlanda igen:)

I onsdags körde jag fram och tillbaka till Arlanda för att hämta Corrinda och Zehro, och idag var det dags igen. Nu var det Lovelia som skulle möta upp skolkompisar för att åka till Polen.

Jag har varit på Arlanda fler gånger i år än på alla andra år sammanlagt. Typ, inte riktigt men det känns så. När syrran och jag kom hem från Chicago tog vi bussen hem, vilket funkade alldeles utmärkt, speciellt om man känner igen sig en aning på flygplatsen. Det tar över en timme att åka fram och tillbaka, vilket inte är mycket för många jag vet det. Vi har nära till Arlanda och det är jag mycket nöjd med. Men det är ändå en timme:)

Idag blåste det halv storm och min bil är ganska lätt samtidigt som den är stor och tar vind väldigt enkelt. Jag som kört stor tung folkvagnsbuss i alla år har inte ens insett hur jävligt det kan vara att köra när det blåser;) Den märkte jag inte av just precis nånting i, det var bara att trycka upp den i 130 och glida på, med min bil får man hålla hårt i ratten om det fläktar;)

Vi hade en aning tidsbrist, inte för planets skull men för samlingen med klassen, så jag fick ändå hålla stadiga 120. Ja det kanske är 110, jag insåg det sen;) Men men, jag höll hastigheten på väg hem i stället, det är ju nästan ok, eller hur? 🙂

Lovelia var lite nervös, hon har flugit förr men inte varit utomlands. Nu ska de bland annat, eller främst såklart, besöka Auschwitz. Patricia har varit där med sin skola, och pratar om det ofta. Det var en upplevelse som jag gärna avstår men som är viktig. De har enbart handbagage med sig och det fick väga 8 kilo. När hon kontrollvägde i morse gick den in för 7,1 kilo. Bra packat ändå. Det hon var mest fundersam över var vätskorna, det är ju inte helt enkelt att packa med sig allt man behöver i handbagaget när man inte får ha med mer än en liter. Men det gick ju fint. Man får tänka till lite bara.

Jag lämnade av henne vid halv tio och väntade tills hon messade att hon hittat på de andra, då rullade jag hemåt igen.

Jag gillar inte att köra motorväg, jag har bestämt mig för det nu. Det går snabbt, ja, men det är ju mest trist:) Jag gillar att sitta bredvid i stället, så jag kan lägga all min kraft på att snacka och titta ut. Jag har också lite svårt att köra länge sådär, min dåliga fot klagar. Ibland direkt och ibland går det utmärkt länge.

Nu ska jag inte åka till flygplatsen på flera dagar, wow! Sen ska hon hämtas igen:D

Jag åkte hem och käkade frukost, ute med Corrinda och Zehro, de har ingen balkong hemma så Corrinda är envis på att utnyttja all tid hon kan ute här.

De bestämde sig för att åka till Stockholm över dagen och gjorde sig i ordning och drog, och jag bytte om och stack iväg och tränade. Ett riktigt jobbigt pass:D

David kör något som han kallar Sammanlagt. Det innebär att vi i gruppen tillsammans ska göra ett visst antal repetitioner av ett antal övningar. Det blir utslaget per person följande: 100 reps av marklyft, press, drag och mage, och 200 reps av utfall och Mountainclimbers. Så 800 repetitioner totalt:) Haha, plus att man alltid får göra några extra åt folk som inte gjort ”sina”, så idag gjorde jag några extra utfall. Efter det var det tid över och det blev marsch pannkaka till en trappa inne på gymmet, där vi fick skena upp och ner åtta vändor, och sen fyra vändor med jämfotahopp uppför trappstegen. Där fuskade jag dock som fan, och hoppade typ två, sen gick jag resten, David såg ändå inget för han var utanför;) Helt och totalt utslagen efter det passet, och jag var tvungen att sova en stund i solen sen:)

Om slut hade ett ansikte:)

Jag har mått sådär idag, det är lite knepigt väder, migränen stod och knackade lite på dörren men jag hann mota den med piller. Med bieffekten att jag blev trött som ett as. Mått lite illa, sådär som när man är åksjuk, även det ett säkert tecken på att det är vädret som är jobbigt. Jag har levt i många år nu, men inte förrän de senaste börjat koppla på allvar det här med väder och mående. Men nu har jag koll, och skrev en essä om det i en av mina kurser också 🙂 Den hittar ni här om ni vill läsa.

I Sverige är det ovanligt med vädermående-rapporter, men i exempelvis Tyskland är det tydligen vardagsmat. Bra tycker jag som fått det bekräftat att det faktiskt är vädret som gör så jag mår skit mellan varven, det är enklare att hantera det om man vet att det finns på riktigt:)

Nu på kvällen känns det bättre, och jag ska kanske ge mig på att äta lite till och med:)

Det är bara jag hemma tror jag, eller åtminstone är jag den enda som är här uppe. Corre är kvar i Stockholm eller kanske i stan nu, Trixie är på bio och Loppan i Polen. Jamie är nånstans och flänger, Robban jobbar, Jordan spelar nog dator och Novalie kollar serie kanske. Jag har zombieabstinens!

När man har gäster kan man inte gärna ligga och kolla på serier, speciellt inte en som de inte sett mer än fyra säsonger av, vi är på den åttonde. OM min äldste son haft ett städat rum så hade vi kunnat kolla där, men eftersom det är förenat med livsfara att gå in där, så får vi vackert vänta lite. Corrinda stannar fram till midsommar, men Zehro åker på söndag. Vi får se hur vi gör efter det:)

Just nu har jag överlåtit mitt sovrum till dem, jag sover på luftmadrass inne hos Jamie, men tror att vi gör som så att Corre flyttar in där, så hon får ett eget rum medan hon är här, men att jag får tillbaka min säng, så får Jamie sova inne hos mig. Det funkar. Nu sover jag fantastiskt bra på luftmadrassen förvisso, men det är lite trångt om utrymme där inne:) och alla mina grejor är ju i sovrummet.

Näste vecka är det skolavslutning för övriga, och sen börjar sommarlovet. Det blir kul! Tills man ruttnar på dem:) Haha:)

Ändå, jag gillar att ha alla hemma, men matkostnaden ökar deluxe;)

Nu ska jag gå och stänga alla dörrar, det är fasen kallt om tårna nu. Ha det toppenfint:)

Kommentera

  1. Birgitta S

    Förstår flänga fram o tillbaks Arlanda är inte det roligaste. Sen funderar jag på när de skall bli klara med all ombyggnation? Såg att du åkte till terminal 5. Är de klara? När jag åkte 19 Mars till Spanien stannade inte flygbussen där. Den stannade T 4. Var en bra bit att gå. De började väl innan pandemin att bygga om .
    Trevlig helg!

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Nej inte begränsningen väl? Däremot att man inte behöver ha allt i en påse utan kan ha det löst i handbagaget

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting