Okategoriserade

Det är farligt!

Innehåller annonslänk för Readly.

.

Alright, jag visste det i och för sig redan, att städa är livsfarligt:)

Nån gång klev jag rakt ner i skurhinken med ena foten, den stod bakom mig och jag torkade lister, för att nå så långt ner måste man såklart balansera på ena foten och ha den andra i luften. Innan man sätter ner den i skurhinken då:)

En annan gång lyckades jag välta en tioliters hink full av gammalt skurvatten på övervåningen i det hus vi bodde då, och alla tio liter rann med en hastighet liknande ett vattenfall rakt ner i hörnet och vidare ner i trossbotten. Slurp sa det så fanns det inget vatten mera…:D

Jag har läst artiklar om att medlen vi använder när vi städar är hälsofarliga. Även om jag mest använder såpa, ättika och Yes, så älskar jag Ajax.

Och idag så lyckades jag snava på nåt skit och vek in tårna under foten och klev med all min tyngd på dem. Det är min skadade fot som jag inte har normal känsel i, så det är svårt att säga hur illa det var egentligen. Den är långsam i starten, det tar några sekunder innan smärtan når hjärnan, och sen ökar den successivt onödigt länge. Så jag svor rätt rejält där en stund, innan jag satte mig på golvet och surade med foten i ett stadigt grepp för då ger sig smärtan. Inte alls egentligen men det känns bättre:)

Nu är det svullet, men gör inte ont. Det i sig säger inte ett skit om hur det är. Men, det brukar alltid gå bra, så jag förutsätter det nu med. Det lär visa sig i morgon när jag ska ta på skor:D

Vad jag höll på med? Jo jag städade i matkällaren. Inte för att bunkra, utan för att alla julsaker bor där, och det var inte jag som ställde in dem efter jul, så de var i fel ordning.

Jag blev såklart inte färdig, men nu vill jag inte fortsätta. Man vet aldrig vad nästa skada blir;)

.

Nädå. Jag avbröt för att äta sen middag, och sen kändes det inte som att jag ville stå där längre. Jag ska, och efter det så blir det klädkammaren.

Lovelia kom och sa att lampan i garaget var trasig, och hon hade nog inte väntat sig att jag skulle bli så happy:D

Men om ni minns att lampan i pannrummet inte funkade igår, så kanske ni fattar? Jag har en lista över vilka säkringar som går var, men den är inte helt korrekt. Huset är gammalt och det har varit en del elektriker och fixat under åren, så den stämmer bara delvis. Ja, jag borde skriva om den, men det är sånt man aldrig gör. I stället står man och kliar sig i huvudet och svär när man inte får ihop det.

Nu fattade jag ju att garaget och pannrummet var på samma säkring, och letade reda på den, bytte och höll alla tummar och tår när jag sträckte in handen och vippade på kontakten – och det blev ljust!

Skönt!

Lovelia gick och kollade så det funkade i garaget med, och hon sa inget sen så det antar jag att det gjorde.

Vet ni vad jag kom på precis just nu? Det är jäkligt otippat:)

Jag tror att jag vill mura en grill!

Eh what? säger alla som känner mig, för jag gillar ju inte att grilla. Men jag tänkte att man kanske kunde bygga en som man sen eldade med ved? Jag har en öppen spis, som jag inte eldar i för jag är alldeles för lat för att orka raka aska:) Och just nu så är det heller ingen idé, den är i det rum som Lovelia och Trixie delar och ena sängen står precis vid kaminen. Men jag har också en vedbod, eller två, som har en del ved. Och jag har löjliga mängder träd och buskar på tomten som jag hellre eldar upp än åker till tippen med. Lat you know.

Har ni nåt att säga om det här? Ska jag lägga ner direkt? Är det jobbigare med en fast murad än en Weber på hjul? Osv.

Jag har aldrig murat, så det vore kul ju.

Kanske går den här idén över av sig själv, kanske lägger jag en ring av stenar och gör en eldstad i stället:)

.

Jaha, vad var vi då?

Oklart…jo, jag har tagit bort julmattan i hallen….den har blivit kvar för att jag inte haft nån ny, men nu har jag. Ska visa er i morgon. Och berätta vad jag gjorde med den sprillans nya mattan….skäms lite..

Jag har kommit så långt som att jag tog fram kartongen med den nya skurmoppen jag köpte när mamma, pappa och syrran blev sjuka… och jag hamnade i exilförvisning. Jag ställde den i hallen och nån ställde undan den, jag glömde såklart bort den… det som inte syns finns verkligen inte i min värld:) Men nu ”hittade” jag den, och i morgon ska jag testa den. Vilket jävla fredagsnöje!:)

.

Och till sist, ni glömmer inte att ni kan få en månads gratis läsning på Readly va?

Det är en så himla smart tjänst, så tipsa alla ni känner om mitt erbjudande 🙂 Man har alltid nästan 5000 tidningar i fickan! Både svenska och utländska, både för barn och vuxna. Funkar överallt:) Kanon på resor och under vab.

Miljövänligt dessutom, man behöver inte kapa skog för att göra pappersmassa för att göra ett magasin som en person läser en gång och sen skickar i soporna, i sämsta fall. Man läser från mobilen eller plattan:)

Det är helt gratis i en månad för er med mitt erbjudande, och sen kostar det bara 99kr/månad. Och för det kan man alltså läsa helt obegränsat. Det är typ inget:)

Ni hittar inlägg med länkar HÄR

Jag tänkte köpa en ny surfplatta också ju. Min är för gammal, och tar inte längre emot uppdateringar. Den ska vara till att se på film och läsa tidningar, och spela spel. Vad har ni för något?

Tipsa mig gärna, och det behöver inte vara dyrt. Men gärna enkel, jag borde ha en iPad, för jag fattar inget av android, men det får bli senare. Nu funkar vad som helst, så länge jag inte ska arbeta från den så kan jag hanka mig fram:D:D

 

Och nu – ska jag faktiskt krypa ner och läsa:)

Vi hörs i morgon , sov så gott:)

Natti natti ♥

Kommentarer

  1. Helena

    Tänkte bara tipsa om sådana här grillringar i trä med bänkar till. Den kan användas året om och är supermysig!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting